Nordqvist bra med efter tuff första dag

Anna Nordqvist lyckades bättre än många under de tuffa förhållandena i Skottland. Arkivbild.
Anna Nordqvist lyckades bättre än många under de tuffa förhållandena i Skottland. Arkivbild.
GolfTT

Anna Nordqvist lyckades parera den hårda vinden och ta sig runt på par på klassiska Royal Troon.

Det räcker till en delad fjärdeplats efter den första rundan av British Open.

Det har varit otroligt tuffa väderhållanden från start till finish. Jag är stolt över att jag kämpade på, säger Nordqvist till TT.

Annons

Annons

Coronapandemin gjort att det först nu spelas majorgolf på damsidan. Och den efterlängtade tävlingen är speciell eftersom det är första gången som damernas British Open avgörs på anrika Royal Troon. Banan är inte bara ansedd som en av de bästa och tuffaste banorna, den är också klassisk svensk mark sedan Henrik Stenson vann The Open där 2016.

Med tanke på att Stenson vann här så får man mycket inspiration som svensk. Och eftersom det är första gången som vi får spela på den banan är det speciellt. Det är en riktigt bra bana, i dag blåste det lite mycket för att den skulle vara fullt spelbar, men överlag är det ett jättebra ställe, säger Anna Nordqvist, en av tolv svenskor i startfältet, efter sin första runda.

"72 tuffa hål"

Hon gick runt på par, 71 slag, vilket gör att hon är delad fyra efter första dagen där amerikanskan Amy Olson var i en klass för sig på -4. Även svenskan Dani Holmqvist gick runt på par och är också delad fyra tillsammans med Nordqvist och åtta andra.

Regn till och från och en hård vind gjorde det tufft för världseliten på plats i Skottland.

Det blåste otroligt hårt. Det känns som att det kommer vara 72 tuffa hål den här veckan och det gäller att kämpa på så gott det går. Det är lika för alla och jag gillar i vanliga fall tuffa förhållanden, men nu var det väl lite tuffare än vad man hade hoppats på, säger Nordqvist.

Under natten pratas det om ännu värre stormvindar, något som kan ställa till det för de som går ut tidigt på fredagen – däribland Nordqvist.

Fredagen skulle vara den tuffaste dagen, det kan nog inte blåsa så mycket mer än det gjorde i dag tror jag, men det ska väl regna mer. Det gäller att ha mycket tålamod och kämpa på varje dag.

För landsmaninnan Caroline Hedwall blev dagen inte lika lyckad. Med tre bogeys, en dubbelbogey och en kvadruppelbogey fick hon en tung inledning på tävlingen. Hedwall gick första rundan på åtta slag över par och placerar sig utanför de 120 främsta. Även Madelene Sagström hade det tufft och slutade första dagen på +7.

Annons

Annons

"Man anpassar sig"

Tävlingen genomförs med strikta restriktioner på grund av coronapandemin. Bland annat får spelarna inte lämna hotellet för att köpa mat utan de måste beställa upp till rummet.

Egentligen får vi inte göra någonting, inte träffa någon utomstående utanför bubblan. Det blir ganska enformigt, det finns inget gym eller så som vi kan gå till. Så det blir speciellt, men det är en förutsättning för att vi ska spela så man anpassar sig, säger Anna Nordqvist.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons