A-
A+

Nordqvist felfri – upp i delad ledning

Anna Nordqvist slår ut på det 15:e hålet.
Anna Nordqvist slår ut på det 15:e hålet.
GolfTT

Anna Nordqvist var bäst under British Opens tredje runda.

Nu delar svenskan ledningen med danska Nanna Koerstz Madsen på nio under par inför söndagens avslutande runda.

Jag har haft en jättebra attityd så här långt, säger Nordqvist.

Annons

Annons

Anna Nordqvist tar ett rejält kliv uppåt i resultatlistan i British Open i golf. Hon gick upp i en tidig ledning efter tre spelade rundor efter en 65-rond, sju under par. Det är två slag bättre en den tredje rundans näst bästa resultat.

34-åringen är totalt nio under par. Tillsammans med danska Nanna Koerstz Madsen delar hon ledningen ett slag före amerikanskan Lizette Salas på åtta under par.

Det regnade över skotska Carnoustie på lördagen, men det störde inte den rutinerade svenskan som inte gjorde några misstag utan i stället sju birdies.

Linksgolf testar verkligen ditt tålamod och jag tycker att jag har haft en jättebra attityd så här långt den här veckan, säger hon enligt Svensk golf och fortsätter:
Jag är jättenöjd med min rond, men jag har spelat så länge nu att jag vet att man inte kan kontrollera allt, vissa dagar kommer att vara bra och andra dåliga, allt jag kan göra är mitt bästa.

Madelene Sagström var ett tag i ledningen, men en dubbelbogey på det nionde hålet förstörde en annars mycket fin runda med sex birdies efter 15 spelade hål. Sagström är delad fyra på totalt sju under par.

Världsettan Nelly Korda är delad åtta på 6 under par inför söndagen. Det gör även amerikanskan Yealimi Noh som tappade fyra slag under de tre sista hålen.

British Open är inte den major som Nordqvist har spelat bäst i, hon har en sjundeplats som bäst. Svenskan har två andra majorsegrar – i PGA-mästerskapen och i Evian Championship.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!