Nordqvist i delad ledning i majorgenrep

Anna Nordqvist förbereder sig för det sista hålet på banan i Arkansas.
Anna Nordqvist förbereder sig för det sista hålet på banan i Arkansas.
GolfTT

Anna Nordqvist visar fin form inför golfmajorn ANA Inspiration om två veckor. Svenskan är i delad ledning i USA-tourtävlingen i Rogers, Arkansas, efter att ha gått första rundan på sju under par.

Annons

Annons

Det var en solid rond och jag fick en bra start med birdies på de två första hålen. Jag hade bra träff och var nära birdies hela tiden, sade hon.

Nordqvist noterades för sju birdies och inte en enda bogey. Svenskan blev bara 32:a på British Open den gångna helgen med åtta över par.

Jag känner att jag har gjort mycket bra de senaste veckorna utan att få betalt för det. Det har varit frustrerande. I dag kändes det riktigt bra, sade hon i en intervju på LPGA-tourens webbplats.

Nordqvist gick första ronden på 64 slag och delar ledningen med amerikanskorna Jackie Stoelting och Esther Lee.

Näst bästa svenska är Linnea Ström på delad femtonde plats, med fyra under par. Två slag sämre placerar sig Pernilla Lindberg och Caroline Hedwall på delad 44:e plats, ett slag bättre än Dani Holmqvist, delad 65:a.

Linnéa Johansson ligger på par, delad 99:e plats. På två över par placerade sig Jenny Haglund och Louise Ridderström.

Sverigeettan Madelene Sagström har gått blytungt och ligger nästan i botten av fältet på en delad 146:e plats, fyra över par.

Årets andra major ANA Inspiration spelas utanför Palm Springs i Kalifornien, med start den 10 september.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons