A-
A+

Nordqvist i praktslag ger Europa drömstart

Anna Nordqvist och Matilda Castren fick en fin start på Solheim Cup.
Anna Nordqvist och Matilda Castren fick en fin start på Solheim Cup.
GolfToledo, Ohio, TT:s utsände

Europa har fått en drömstart på Solheim Cup och leder med 5,5–2,5 efter första dagen.

Inte minst tack vare en storspelande Anna Nordqvist, som har vunnit två matcher tillsammans med finländska Matilda Castren.

Det känns fantastiskt, en otroligt bra dag, sade den svenska golfstjärnan.

Annons

Annons

Europa har redan tagit ett stor kliv mot att försvara Solheim Cup-titeln. Mycket golf återstår fortfarande på Inverness Club, men så här långt har det europeiska laget glänst ordentligt.

Och det var Anna Nordqvist som visade vägen.

När parputten från knappt en meter satt på det 18:e hålet kunde Nordqvist äntligen andas ut efter sin första match. Den första poängen som delades ut i Solheim Cup gick till Europa, men foursomen mot Danielle Kang och Austin Ernst var en riktig rysare.

Skönt att få en bra start och ta bort lite av amerikanernas "momentum", att det är mycket blått på leaderboarden betyder mycket för hela laget, sade Nordqvist efter 1/0-segern som bidrog till att Europa redan på förmiddagen hade ryckt åt sig en trepoängsledning.

Kross i bästbollen

Efter att Nordqvist och Castren hade kastat i sig en snabblunch fick de förnyat förtroende i bästbollspelet – och då blev det inte ens spännande. Den nordiska duon var aldrig i underläge och kunde avgöra matchen mot Lexi Thompson/Mina Harigae redan på det 15:e hålet.

Att den färska British Open-mästaren Nordqvist skulle spela bra var inte oväntat, men minst lika imponerande var insatsen från hennes debuterande partner.

Att ta två poäng var mer än jag hade kunnat hoppas på och det var fantastiskt att spela med Anna. Vi hade så kul ute på banan i dag, båda spelade bra och vi kompletterade varandra bra, sade Castren som skriver historia som den första spelaren från Finland i ett Solheim Cup.

Annons

Annons

Hedersuppdrag

Tidigt på morgonen var det 34-åriga Nordqvist som fick hedersuppdraget att slå tävlingens allra första slag i sin sjunde raka Solheim Cup-start. På första tee kändes det som att coronapandemin aldrig hade existerat, med fullsatta och högljudda läktare där amerikaner utgjorde 99 procent av åskådarna. Nordqvist darrade inte det minsta och skickade iväg en perfekt drive i mitten av fairway.

Det är en speciell känsla, jag älskar atmosfären och det är en cool ära att få slå första slaget.

Europas kapten Catriona Matthew har visat fingertoppskänsla i laguttagningarna så här långt och Nordqvist och Castren lär få fortsätta ihop även under söndagen. Den inleder det blågula Europalaget i ledning med 5,5–2,5.

Förutom Nordqvist och Castren är även en annan Solheim Cup-debutant, irländska Leona Maguire, hundraprocentig med två segrar så här långt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!