A-
A+

Nordqvist tappade – men Ström klättrar

Efter en trög start spelar Linnea Ström bra i ANA inspiration. Arkivbild.
Efter en trög start spelar Linnea Ström bra i ANA inspiration. Arkivbild.
GolfTT

Fyra bogeys ställde till det för Anna Nordqvist under lördagens spel i årets första major, ANA inspiration.

Svenskan tappade den absoluta tätkänningen i tävlingen, men fick samtidigt sällskap av Linnea Ström bland de 20 bästa i tävlingen.

Annons

Annons

Rutinerade Nordqvist låg på fjärde plats och hade slagläge inför den tredje dagens spel i öknen utanför Palm Springs, men redan på första green tvingades hon konstatera att dagens första bogey var ett faktum.

Avståndet upp mot ledande Patty Tavatanakit krympte visserligen kort därefter, men sjätte hålets birdie räckte inte långt i den jämna tävlingen.

Till slut blev det en runda på två slag över par och ett fall till delad 17:e plats – där man även hittar Linnea Ström. 24-åringen inledde tävlingen med en mindre lyckad 75:a, men har under påskdagarna spelat upp sig rejält. Påskaftonen bjöd på sex birdies och två bogeys för -4 för såväl rundan som i totalen.

Tangerade Lindbergs rekord

Pernilla Lindberg är ett slag bakom den blågula duon och Dani Holmqvist har använt ytterligare ett slag under de tre golfdagarna.

Samtliga kvarvarande svenskor har chans på en fin placering – Ström och Nordqvist har två slag upp till en sjundeplats – men upp till Tavatanakit är det långt. Thailändskan har en femslagsledning före delade tvåorna Ally Ewining och Mirim Lee.

Den långtslående 21-åringen har aldrig vunnit på LPGA-touren men trivs uppenbarligen bra i värmen i Kaliforniens sol, lördagen bjöd på 38 grader, och hennes -14 tangerar Pernilla Lindbergs rekord efter tre dagars spel i ANA inspiration, som svenskan satte när hon vann tävlingen 2018.

Annons

Annons

"Vad kan jag förbättra?"

Frågan för söndagen är kanske snarare om Tavatanakit kan nå Dottie Peppers totala rekord från 1999 på 19 under par än om utmanarna ska komma i kapp på Mission Hills i Rancho Mirage.

Det var en fantastisk dag, det kan jag medge. Men allt jag kan tänka på nu är hur jag kan göra det ännu bättre i morgon (söndag), säger hon.
Vad kan jag förbättra? Hur kan jag hålla energin uppe? Det är mitt fokus. Det och att hålla mig lugn.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!