A-
A+

Nordqvist vill tysta publiken: "Blir tufft"

Anna Nordqvist spelar i den första foursomen i dag, klockan 13.35 svensk tid.
Anna Nordqvist spelar i den första foursomen i dag, klockan 13.35 svensk tid.
GolfToledo, Ohio, TT:s utsände

30 000 högljudda amerikaner ska hjälpa USA till seger i Solheim Cup. Anna Nordqvist vill inget hellre än få tyst på skriken.

Annons

Annons

Det kommer bli tufft med publiken. Man hör lite kommentarer där ute och de kommer säkert klappa när vi slår dåliga slag. Men man är förberedd på det och det gör bara att motivationen ökar för att slå dem på bortaplan, säger Anna Nordqvist inför karriärens sjunde Solheim Cup.

Golfpubliken är ofta väluppfostrad, men när det handlar om Ryder Cup eller Solheim Cup är det något helt annat. Åskådarna har en stor betydelse för att skapa den inramning som gör prestigematcherna så speciella, även om Nordqvist tycker att det kan bli lite för mycket ibland.

Vissa saker är onödiga, när de klappar för missade puttar och så. Men det får stå för dem, förhoppningsvis blir det på en sportslig nivå, säger den svenska stjärnan.
De amerikanska spelarna försöker ju pusha publiken att skrika ännu mer, de spelar mycket på "momentum" och det är väl det man ska försöka stoppa. Om vi kan spela bättre än dem, så att det blir mycket (europeiskt) blått på resultattavlorna så kanske det blir lite press för dem att spela med all publik.

Filmade hejaramsor

Årets Solheim Cup blir dessutom en speciell upplevelse. Reserestriktionerna under coronapandemin ligger kvar för resor från Europa till USA, vilket gör att bortafansen i stort sett lyser helt med sin frånvaro på Inverness Club i Toledo, Ohio.

Men de europeiska spelarna känner ändå stödet hemifrån. Inte minst Anna Nordqvist som på sitt Instagramkonto publicerade flera underhållande filmer med hejaramsor som hennes släkt hemma i Sverige hade spelat in och skickat till henne.

Hela Eskilstuna fick väl höra dem spela in de där filmerna, haha. Solheim betyder väldigt mycket för dem och det är surt att de inte kan vara här, även om det verkar vara rätt bra stämning där hemma också. Men vi vet att det är många som hejar på oss.

Annons

Annons

Spelar med debutant

Nordqvist får hedersuppdraget att inleda Solheim Cup i den första foursomematchen. Tillsammans med finländska debutanten Matilda Castren möter hon Danielle Kang och Austin Ernst.

Madelene Sagström vilar, men får troligen chansen med Nanna Koerstz Madsen i en bästboll på eftermiddagspasset.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!