A-
A+

Norén hyllas på Stadsteatern

Lars Norén hyllas nu på Stadsteatern.
Lars Norén hyllas nu på Stadsteatern.
KulturTT

Annons

Annons

Den nyligen bortgångne dramatikern och poeten Lars Norén uppmärksammas med en programserie på Kulturhuset Stadsteatern, med start 18 februari – på dagen tio år efter att "Stillheten" hade premiär där. Det blir samtal om Noréns betydelse som dramatiker, regissör, kollega och teaterchef.

Norén gjorde sin Stadsteaterdebut i början av 1980-talet med uppsättningarna "En fruktansvärd Lycka" och "Underjordens leende", båda i regi av Suzanne Osten. På senare år har regissören Sofia Jupither satt upp flera av Noréns nyskrivna pjäser på Kulturhuset Stadsteatern, bland andra "3.31.93", "Vintermusik" och "Episod".

"Noréns pjäser får oss att känna att det finns ett språk bortom orden, att det utspelar sig något avgörande men ogripbart mellan oss människor, och att teatern är platsen för att utforska och för några korta ögonblick omfatta detta ogripbara", säger Maria Sid, teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern, i ett pressmeddelande.

Programmen äger rum i Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm och kommer att livesändas på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida och Facebook-sida.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss