A-
A+

Norén och Blixt öppnade starkt i Texas

Alex Norén spelar bra golf i Texas. Arkivbild.
Alex Norén spelar bra golf i Texas. Arkivbild.
GolfTT

Alex Norén gjorde nio birdies och behövde 65 slag totalt. En lovande start på PGA-tourtävlingen Byron Nelson Classic i Texas.

Annons

Annons

Annons

Annons

Alex Norén har varit 25:a och 21:a i sina två senaste starter på PGA-touren. Bra och stabila insatser, men det var ett bra tag sedan svensken fick till en riktig fullträff.

Nu har 38-åringen, som nästa vecka ska spela majorgolf i PGA-mästerskapet på Kiawah Island, gett sig ett finfint utgångsläge för en topplacering den här veckan. Norén gick sju under par på den första rundan, efter nio birdies och två bogeys.

Det var lättspelade förhållanden och många spelare lyckades få till låga scorer. Norén, som ligger två slag från ledningen, delar med sitt resultat sjunde plats med elva spelare. Totalt gick 132 av de 155 spelarna i tävlingen runt under par.

Bra golf spelade också Jonas Blixt i sin tredje PGA-tourtävling efter att ha kommit tillbaka från långvariga ryggproblem. Blixt gjorde bland annat två eagles och var –6 redan efter tolv hål, men slog senare i vattnet på 14:e, innan han avslutade med en birdie för 66 slag. Det gav honom en delad 19:e plats.

Amerikanske doldisen JJ Spaun tog en tidig ledning på 63 slag, ett resultat bara mer rutinerade Jordan Spieth kunde matcha. Spieth behövde dock en eagle på 18:e hålet för att ta sig upp i delad ledning. De två är ett slag före en kvartett spelare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss