Norén slutade åtta – Johnson åter etta

Dustin Johnson vinner Northern Trust i Boston.
Dustin Johnson vinner Northern Trust i Boston.
GolfTT

Alex Norén slutade som delad åtta i PGA-tävlingen i Boston, den första av tre slutspelstävlingar i Fedex Cup.

Segrare blev amerikanen Dustin Johnson, som återigen är världsetta.

Annons

Annons

Alex Norén spelade fint. Arkivbild.
Alex Norén spelade fint. Arkivbild.

Alex Norén lyckades inte riktigt upprepa sin fina tredjerunda på 64 slag. I stället avslutade han på 68 slag, efter fem birdies och två bogeys.

Totalt blev det -15, och en delad åttondeplats. Upp till segrande Dustin Johnson, som spelade fenomenalt i helgen, var det hela 15 slag. Med sina totalt 30 slag under par spelade han i en helt egen liga och var elva slag framför tvåan, landsmannen Harris English.

Väldigt få misstag

Segern innebär att Johnson kliver upp som etta i världsrankingen, där han petar ned spanjoren John Rahm.

Jag är så klart nöjd med placeringen (i världsrankingen) och mitt spel är väldigt bra just nu. Jag spelade stabilt alla fyra dagarna, sade Dustin Johnson efter segern.

På frågan vid den digitala presskonferensen om han gjorde något misstag under hela veckan sprack han upp i ett stort leende.

Jag missade några korta puttar, men i övrigt gjorde jag allt ganska bra.

Annons

Annons

Leder efter första

Segern innebär att Dustin Johnson leder Fedex-rankningen, där det nu återstår två tävlingar i slutspelet, inklusive tourfinalen i Atlanta 4–7 september.

För mig är det något som jag aldrig har vunnit, men jag har varit nära att vinna några gånger. Det är något jag verkligen vill ha på min meritlista när jag är färdig med golfen. Det är en stor titel, den betyder mycket för alla här, och definitivt för mig. Jag vill verkligen bli en Fedex-mästare, säger Johnson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons