-
+

Norén tolva i Pacific Palisades

Alex Norén under lördagens blåsiga runda på Riviera Country Club.
Alex Norén under lördagens blåsiga runda på Riviera Country Club.
GolfTT

Alex Norén fick en lång avslutningsdag i den högklassiga PGA-tourtävlingen på Riviera Country Club.

Efter 21 hål på söndagen slutade svensken tolva i den jämna tävlingen, som avgjordes i särspel.

Annons

Annons

När lördagens runda under flera timmar avbröts på grund av kraftiga vindar i Pacific Palisades utanför Los Angeles hann Alex Norén bara spela 15 hål, på banans par, innan det blev mörkt.

De tre sista lördagshålen rev han av på par på söndagsmorgonen, innan det var dags för den avslutande rundan. Norén låg då på totalt –5 och en delad sjundeplats.

18 hål senare låg Norén fortsatt på –5, efter tre birdies och lika många bogeys. Sjundeplatsen hade däremot blivit en delad tolfteplats och den svenske golfstjärnan missade därmed en efterlängtad topp tio-placering på PGA-touren, som han inte fått till sedan i augusti i fjol.

Längst uppe i toppen tappade doldisen Sam Burns successivt. Amerikanen tog sig till ledningen i torsdags, och tappade inte den förrän på söndagseftermiddagen. Då gick landsmännen Tony Finau och Max Homa förbi med ett slag. Båda slutade på totalt –12 och tvingades till särspel för att kora en vinnare.

Där var Homa starkast, ett par på andra särspelshålet räckte, vilket var tur för 30-åringen som hade missat en enmetersputt för seger på 18:e och då tvingats till slutduellen.

Ja, det var lite pinsamt att missa den putten inför Tiger Woods. Jag har haft Tiger som idol så länge, säger Homa i segerintervjun från greenkanten om tävlingens prisutdelare.
Jag såg honom tidigare i dag men var för rädd att gå fram till honom då, men nu tvingas han prata med mig, skrattar han efter karriärens andra seger på PGA-touren.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss