A-
A+

Norge ett av många kvartsfinalklara VM-lag

Torbjørn Bergerud var bra i Norges mål mot Qatar.
Torbjørn Bergerud var bra i Norges mål mot Qatar.
HandbollTT

En omgång återstår av mellanrundan av handbolls-VM. Men redan är sju länder klara för kvartsfinalerna på onsdag.

Annons

Annons

På fredagen var det Spanien, Frankrike och Sverige som blev först att säkra spel i kvartsfinal.

Dagen därpå fick de sällskap av ytterligare fyra länder.

Först var det Egypten som via 26–22 mot Bahrain i Malmö såg till att behålla greppet om förstaplatsen i grupp 4, med maximala åtta poäng inför avslutningen mot Danmark på måndag.

Danmark är fortsatt en poäng bakom Egypten efter 33–24 mot USA, en seger som gör att danskarna också i praktiken är kvartsfinalklara. I teorin finns fortfarande en risk att danskarna missar kvarten, men då måste Kroatien ta in två poäng och dessutom 22 plusmål i målskillnad på de regerande världsmästarna. Fullständigt osannolikt, med andra ord.

I grupp 3 tog Norge femte raka segern i VM när Qatar besegrades med 30–17. Det norska avancemanget blev klart först när Tyskland senare slog (och därmed slog ut) Staffan Olssons Nederländerna med 33–26. Tyskarna är precis som norrmännen obesegrade och lagen gör upp om gruppsegern på måndag kväll.

Den åttonde och sista kvartsfinalplatsen går till tvåan i Sveriges grupp. Portugal ligger just nu tvåa, men möter Sverige på söndagen. Ungern är en poäng bakom och möter jumbon Kap Verde.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.