A-
A+

Norge förbjuder alkoholservering inför påsk

Norges hälsominister Bent Høie vid en presskonferens om nya restriktioner.
Norges hälsominister Bent Høie vid en presskonferens om nya restriktioner.
NorgeTT

Norska myndigheter inför ett förbud mot servering av alkohol i hela landet, rapporterar norska medier. De nya restriktionerna träder i kraft natten mot den 25 mars och ska gälla till och med den 12 april.

Annons

Annons

Jag vet att det här kommer att väcka reaktioner, säger hälsominister Bent Høie vid en presskonferens.

Reglerna innebär bland annat ett stopp av all alkoholservering, att inomhusidrott inte får utövas av vuxna annat än på professionell nivå, att nöjesställen som nöjesparker och bingohallar måste stänga, och att simhallar enbart ska hålla öppet för barns simträning, skriver Verdens Gang.

Resenärer från utlandet måste sitta i karantän på hotell i tio dagar och kan inte längre uppvisa negativt coronatest efter tre dagar, för att lämna hotellet.

Inomhus får max 20 personer samlas vid arrangemang, utomhus är gränsen 50 personer. Vid begravningar tillåts 50 personer.

Norge har fler fall av coronavirussmittade än under hela pandemin och antalet patienter på sjukhus med virussymptom är på samma nivå som april förra året.

Man inför även rekommendationer, bland annat att barn bara får ha en till två kompisar på hembesök. Avståndet man bör hålla till andra människor ändras från en till två meter. På alla ställen där det inte går att hålla två meters avstånd bör munskydd användas.

Norska medborgare bör bara besöka köpcentrum och varuhus i den kommun man är skriven. Regeringen avråder från alla onödiga resor, förutom till arbetet, till hemorten för studenter och till fritidshus med den närmaste familjen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!