A-
A+

Norlander fyra i Mississippi

Henrik Norlander. Bild från juni.
Henrik Norlander. Bild från juni.
GolfTT

Henrik Norlander trivs i Mississppi.

Efter att ha rusat genom resultatlistan spelade den svenske golfaren för andra året i rad till sig en fjärdeplats i Jacksons PGA-tävling.

Annons

Annons

När Henrik Norlander hålade ut efter den tredje dagen såg han ut att ha spelat bort sig från toppstriden i PGA-tourtävlingen i Jackson, Mississippi. Men ett dygn och 64 slag senare slutade svensken delad fyra i tävlingen.

Hans åtta slag under par var bästa score av alla på söndagen, och redan från första hålet började Norlander klättra från sin 22:a plats. Det blev birdie där och sedan ytterligare fem birdies och, tack vare en sänkt tolvmetersputt på 14:e, en eagle på den bogeyfria ronden.

Nyckeln till framgången var det fina fairwayspelet – han träffade 15 av 18 greener – och att puttern var het. Norlander missade inte en enda putt inom tre meter från hål.

Fram till täten var avståndet dock lite för stort. Med tre birdies i rad såg amerikanen Sam Burns till att skaffa sig en tillräcklig buffert och kunde trots en bogey på 18:e vinna med ett slag före landsmännen Nick Watney och Cameron Young. Ytterligare ett slag bakom slutade den kvartett på fjärdeplatsen där Henrik Norlander ingick.

Fjärdeplatsen är Norlanders bästa resultat på den nordamerikanska touren sedan i januari, när han slutade tvåa på Torrey Pines-banan i San Diego, och det är hans fjärde topp tio-placering under 2021.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.