-
+

Norlander rasade – Berger vann

Jordan Spieth, till vänster, går med Henrik Norlander under lördagen.
Jordan Spieth, till vänster, går med Henrik Norlander under lördagen.
GolfTT

Henrik Norlander föll under den avslutande rundan i Pebble Beach, i en tävling som avslutades med en dramatisk putt av Daniel Berger.

Annons

Annons

Svenske golfaren Henrik Norlander hade tätkänning efter två av fyra dagars spel i pro-am-tävlingen på banan Pebble Beach i Kalifornien, USA.

Men under helgens två avslutande rundor rasande Norlander i resultatlistan och 33-åringen var till slut långt ifrån segern.

Söndagens slutrond gick Norlander på 73 slag, ett över par, och han slutade på totalt sju under par, vilket gav en delad 26:e plats.

I topp var det amerikanskt. Tävlingen vanns av Daniel Berger på totalt -18, följt av Maverick McNealy (-16), och Patrick Cantlay samt Jordan Spieth (båda -15).

Berger avslutade med en putt på dryga nio meter, vilket innebar en eagle. Resultatet var i skarp kontrast till dubbelbogeyn på par femhålet dagen innan.

Det kändes som att jag fick lite revansch där på 18:e. Jag visste att det skulle vara tätt på slutet och jag bara klev upp där och slog en jättebra drive och slog sedan det kanske bästa slaget med trätrean jag någonsin gjort i mitt liv. Och putten var bara som grädde på moset, säger han enligt AFP efter tävlingen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss