Norling ny tränare i IFK Norrköping

Rikard Norling. Arkivbild.
Rikard Norling. Arkivbild.
FotbollTT

Rikard Norling tar över som ny huvudtränare i allsvenska IFK Norrköping. Norling, som fick sparken av AIK i somras, tillträder omgående.

Annons

Annons

Annons

Annons

Fem månader efter att Rikard Norling fått sparken av AIK är han klar som ny tränare för konkurrenten IFK Norrköping. Med sig som assisterande tränaren får han Mathias Florén, som finns i klubben sedan tidigare.

"Jag känner stor ödmjukhet inför min uppgift som tränare för IFK Norrköpings herrlag. Min ambition är dels att upprätthålla och vidareutveckla den professionalitet som finns i IFK, dels att tillsammans med klubbens spelare och tränare verka för att IFK fortsätter att tillhöra den absoluta toppen i Sverige och allsvenskan" säger Norling i ett pressmeddelande.

Gustafsson lämnade i helgen

I lördags bekräftade Norrköping att man bryter avtalet med managern Jens Gustafsson som lett laget i fem år.

"Vi har särskilt tryckt på egenskaper såsom tydligt ledarskap, hög taktisk kompetens och hög kravställning. Att skapa en vinnarkultur är mycket viktigt nu när IFK de senaste åren systematiskt flyttat fram positionerna i Fotbollssverige även om vi resultatmässigt ser 2020 som ett besvärligt år ur den synvinkeln", säger ordförande Peter Hunt.

Norling fick sparken från allsvenska konkurrenten AIK den 27 juli år efter en tuff period resultatmässigt.

Annons

Annons

Turbulens i klubben

Norrköping har den senaste tiden skakats av flera avhopp från starka profiler i klubben, bland andra klubbdirektören Jens Magnusson och mångårige ledaren Stefan Hellberg.

För Fotbollskanalen kommenterar Norling turbulensen som råder i klubben han nu går till.

Det är det som är fördelen med att komma utifrån nu – jag kommer inte att gå in i den diskussionen. Jag tror att alla både förväntar sig och hoppas på att jag fokuserar på det som jag ska fokusera på, att göra laget så slagkraftigt som möjligt både på och utanför planen. Det är min ambition, jag kommer att ägna all min kraft och energi åt det. Sedan hoppas jag att det innebär en start framtidstro och tillförsikt, och att jag kan bidra med det som något positivt, säger han till sajten.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons