A-
A+

Norrköping säkrade SM-guldet: "Så jävla stolt"

Norrköping firar guldet.
Norrköping firar guldet.
BasketTT

Norrköping är svenska mästare i basket efter att ha besegrat Södertälje i fyra raka matcher. Det är lagets första SM-titel på tre år och den sjätte i klubbens historia.

Annons

Annons

Norrköping vann den avgörande matchen med 91–86.

Det var en tuff match och jag är så jävla stolt över grabbarna genom hela säsongen, folk trodde att vi skulle komma sjua i år och nu står vi här med guldet, säger Felix Ternis till SVT Sport.

Det krävdes en seger från gästerna Södertälje för att hålla finalserien vid liv. De gick in i halvtid med 51–47, en ledning som höll sig även efter den tredje perioden. Men i den fjärde och avgörande perioden visade Norrköping mästartakterna och drog ifrån.

De klev upp i ledning med fem minuter kvar och sedan var det inget snack om saken. Norrköping vann den sista perioden med sammanlagt 26–15.

Det här var absolut den tuffaste matchen vi spelat i år, säger Adam Ramstedt, som blev utsedd till finalseriens mest värdefulla spelare, till SVT Sport och fortsätter:
Att vinna allt är otroligt stort. Vår hemlighet är hårt jobb, och vi har underbar lagkemi. Det här är mina bröder till döden.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!