A-
A+

Norrköping tappade – Varberg på kvalplats

Marcus Antonsson (till höger) satte sitt 20:e mål för säsongen.
Marcus Antonsson (till höger) satte sitt 20:e mål för säsongen.
FotbollTT

Norrköping kunde ha säkrat allsvenskt spel nästa säsong.

Men Värnamo kvitterade sent till slutresultatet 1–1.

Samtidigt är Varberg på kvalplats efter 1–4 borta mot Mjällby.

Annons

Annons

Det har inte gått Norrköpings väg den här säsongen. I stället för att tampas i toppen har laget fått rikta in sig på en kamp längre ner i tabellen.

Borta mot Värnamo under måndagskvällen gick det däremot tidigt vägen när Laorent Shabani vackert knorrade in 1–0.

Men Värnamo, med målkungen Marcus Antonsson i spetsen, var inte ofarliga. Bland annat var Antonsson centimeter ifrån att stöta in kvitteringen i början av andra halvlek.

Till slut kom också kvitteringen. I 89:e minuten, bara några centimeter från mållinjen, såg Marcus Antonsson till att skicka in slutresultatet 1–1.

Det är skit, så klart. Det är inte första gången sådant här händer. Man får kolla sig i spegeln för det är någonting som är fel, säger Norrköpings Jonathan Levi till Discovery+.

Värnamo som har 36 poäng kan räkna med allsvenskt spel till nästa säsong. Det kan inte Norrköping göra ännu.

Däremot ska det mycket till om Norrköping inte klarar uppgiften. Ner till Varberg på negativ kvalplats är det nämligen fem poäng.

Levi säger däremot att man får räkna med "worst case scenario".

Vi får tro på att dem tar ex poäng. Vi måste gör allt vi kan för att ta fler poäng, det är det det handlar om: Det är inte tillräckligt bra överhuvudtaget, säger han.

Varberg åkte på pumpen rejält borta mot Mjällby och förlorade med 1–4. Upp till Degerfors, som är närmast i tabellen, är det en poäng.

Vi kan inte påverka om Degerfors ska vinna eller förlora, det är upp till oss själva att ta tag i detta och det gjorde vi inte i dag, säger en besviken Jon Birkfeldt i Varberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.