Norska förbundet fortsätter Northug-samarbete

Petter Northug. Arkivbild.
Petter Northug. Arkivbild.
SkidorTT-NTB

Norska skidförbundet fortsätter sitt samarbete med Petter Northug, trots den tidigare stjärnans uppmärksammade fortkörning tidigare i år.

34-åringen, som talat ut om sitt missbruk av alkohol och narkotika, står anklagad för fortkörning samt narkotikainnehav, och riskerar åtal.

Annons

Annons

Det norska skidförbundet har sedan tidigare haft ett samarbete med Northugs aktiebolag och parternas överenskommelse, som löper ut i april 2022, gäller fortsatt så länge Northug inte uppvisar ett liknande beteende som i somras igen.

Det var i augusti som Northug, med bland annat två OS-guld och 13 VM-guld på sin idrottsliga meritlista, med sin bil fastnade i en fartkontroll utanför Oslo med en hastighet på 168 kilometer där hastighetsbegränsningen är 110. Senare beslagtog polisen kokain i Northugs hem. Den tidigare skidstjärnan misstänktes för rattfylla och drograttfylla, men tester visade att han inte var påverkad i samband med fortkörningen.

Northug står dock fortsatt anklagad för fortkörning och narkotikainnehav, enligt norska nyhetsbyrån NTB. Ett beslut om åtal väntas före jul.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons