A-
A+

Northug påkörd av bil: "Hade änglavakt"

Petter Northug blev påkörd av en bil när han åkte rullskidor. Arkivbild.
Petter Northug blev påkörd av en bil när han åkte rullskidor. Arkivbild.
SkidorTT

Norska skidlegendaren Petter Northug krockade nyligen med en bil under ett träningspass.

Han stannade upp och blev chockad. Men jag sade att det skulle bli okej. Då kallade han mig för ”superman”, säger Northug till NRK.

Annons

Annons

VM- och OS-guldmedaljören Petter Northug, 36, blev påkörd under ett rullskidåkingspass för två veckor sedan i norska Asker. Trots kollisionen är han oskadd.

Jag bröt en rullskida, så det tog ett abrupt stopp och jag flög över en bil och landade på asfalten. Men jag borde tåla det, säger 36-åringen till NRK.

Skidkungen berättar även att han var tvungen att åka direkt till akuten efter krocken.

Jag tror att jag hade lite änglavakt just då.

Northug säger att han var tvungen att ta bussen hem efter kraschen. Föraren ska ha blivit chockad, enligt huvudpersonen själv.

Han stannade upp och blev chockad. Men jag sa att det skulle bli okej. Då kallade han mig för ”superman”, säger Northug.

Trots olyckan stod han på startlinjen under långloppet på Blinkfestivalen på torsdagen. Norrmannen menar dock att han har tränat normalt de senaste åtta eller nio dagarna, men utan rullskidor.

Efter drygt fyra mil gick han upp i ledningen, men fick till slut se sig besegrad av svenske Max Novak och Storbritanniens Andrew Musgrave.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.