Nu avgörs Rysslands OS-öde: "Bara ett alternativ"

Idrottens skiljedomstol Cas ska i morgon presentera sitt beslut om ryska idrottare ska få tävla under rysk flagga på OS och VM framöver. Arkivbild.
Idrottens skiljedomstol Cas ska i morgon presentera sitt beslut om ryska idrottare ska få tävla under rysk flagga på OS och VM framöver. Arkivbild.
DopningTT

Idrottens skiljedomstol Cas ska i morgon presentera sitt beslut om ryska idrottare ska få tävla under rysk flagga på OS och VM framöver.

För skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson, som länge varit en stark röst i fördömandet mot dopningen inom rysk idrott, finns det bara ett rimligt alternativ.

Annons

Annons

Annons

Annons

Jag ser det som att det bara finns ett alternativ, och det är att de inte får tävla under rysk flagg. Jag blir jätteförvånad om Cas skulle gå på någon annan linje, säger Samuelsson till TT.

Domen blir kanske slutpunkten på dopningsskandalen kring rysk idrott som briserade redan 2014 med avslöjanden om omfattande och statsstödd dopning inom rysk idrott.

Domstolen i Lausanne inledde förhören i början av november.

För ett år sedan stängde den internationella antidopningsorganisationen Wada av Rysslands antidopningsorganisation Rusada och rysk idrott i fyra år. Avstängningen gäller OS, Paralympics och VM i de idrotter som har avtal med Wada (inklusive alla OS-idrotter).

Ryska idrottare har kunnat tävla i mästerskap, under neutral flagg, om de kunnat bevisa att de varit rena från dopning och inte var inblandade i dopningsskandalen i OS i Sotji 2014.

Jag skulle tycka det var jättekonstigt och jättetråkigt om Cas skulle lätta på det här beslutet. Det vore tråkigt för hela trovärdigheten. Wada har tagit det här beslutet och jag tycker att det borde ligga fast, säger Samuelsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons