A-
A+

Nu kan Patrick Russell sova bättre

Linköping tog en viktig trepoängare mot Leksand.
Linköping tog en viktig trepoängare mot Leksand.
IshockeyTT

Efter två mål, som bidrog till att Linköping vände 0–3 till 4–3 och bortaslog Leksand, erkänner Patrick Russell att nattsömnen blir bättre.

Något han haft problem med efter den tunga säsongsinledningen:

Jag har alltid haft svårt att sova efter matcher, speciellt efter förluster, säger LHC-forwarden.

Annons

Annons

Inledningen på SHL-säsongen har varit jobbig för Patrick Russell. Han är ny till Linköping från Edmonton Oilers med uppdrag att göra mål men inför matchen mot Leksand stod det noll i målkolumnen för Russells kedja med Markus Ljungh och Broc Little.

Patrick Russel erkänner att han haft en jobbig tid på isen och i privatlivet som varit ensamt. Han berättar att sambon Kelsey och deras hund Bentley har varit i Kanada på hennes brors bröllop, vilket gjort att det varit ensamma nätter med tankarna efter tre raka förluster och noll mål.

Jag har alltid haft svårt att sova efter matcher, speciellt efter förluster. Man ligger och funderar på vad man kunde gjort bättre och varför man inte gjorde annorlunda, säger Patrick Russell och erkänner att det varit extra tufft med tankarna när sambon Kelsey varit bortrest.
Ja, det har varit ännu sämre. Man tänker mer när man kommer hem själv och sedan lägger sig ensam. Det har inte funnits många att snacka med. När familjen är hemma efter en förlust har man kunnat gå ut med hunden och släppa tankarna. Då är det också bra att kunna prata om något annat än hockey.

Islossning

Men nu blir det annorlunda för Patrick Russell. Mot Leksand lossnade målskyttet rejält. Han gjorde de två första målen när Linköping vände underläge 0–3 till seger med 4–3 efter straffar.

En vändning som kommer att betyda mycket, både för honom och för laget.

Det ger oss självförtroende. Nu kan vi gå vidare och sikta på att få en bättre start och inte ligga under på det sätt vi gjorde i dag. I framtiden skulle det vara kul att få en ledning att jobba med. Dessutom var det skönt att göra mål, säger LHC-forwarden och tillägger det bästa:
I mitten av oktober kommer familjen hem igen. När det blir lugnare för mig utanför planen kan det sedan bli något extra på planen, säger han.

Annons

Annons

Tungt i Leksand

I Leksand var det nattsvart. Att tappa en 3–0-ledning svider och ger en signal att årets Leksand har mycket att jobba med om detta ska bli en trevlig vinter.

Lagkaptenen Patrik Zackrisson var märkbart besviken efter matchen:

Vi tappade spelet och lät dem ta över och blev för passiva. Då fick vi inte stopp på dem, säger han och fortsätter:
Vi kan inte slå av, utan måste fortsätta spela vårt spel hela tiden. Då är vi bra. Detta måste vi lära oss.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.