A-
A+

Nu kommer sommarvärmen tillbaka

Nästa vecka kommer värmen tillbaka med temperaturer uppemot 30 grader på vissa håll. Arkivbild.
Nästa vecka kommer värmen tillbaka med temperaturer uppemot 30 grader på vissa håll. Arkivbild.
VäderTT

Det svalare vädret är över för den här gången. Under veckan väntas högsommarvärme i hela landet och temperaturer uppemot 30 grader.

Annons

Annons

Medan stora delar av Europa drabbats av extremvärme den senaste veckan har det svenska sommarvädret varit betydligt svalare. Men snart kommer värmen tillbaka till Sverige.

På tisdagen väntas ett högtryck dra in över landet med temperaturer som under veckan kan stiga till 30 grader på vissa håll.

Från tisdagen ser vi att varmare luft letar sig upp över landet där de södra delarna, Götaland och delvis Svealand, har en temperatur som landar på omkring 25 grader, lokalt upp till 27 grader, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Värmen väntas sedan kulminera under onsdagen och torsdagen.

Det är framför allt i Götaland, speciellt inåt landet, och Svealand som får det allra varmast med omkring 30 grader, säger Linus Karlsson.

Även uppåt i landet kommer svenskarna att få ta del av värmevågen från Europa, men topparna blir något lägre.

Värmen kommer lite mer efterhand där. Men de kommer absolut att märka en skillnad när vi kommer in på onsdagen, säger Linus Karlsson.
På många håll i Norrland har det varit nästan kallt senaste tiden. Men tittar vi till onsdagen så har vi en temperatur på många håll kring 20-strecket och uppåt 23 och 24 grader på sina håll.

De riktigt höga temperaturerna ser dock ut att vara på kortvarigt besök. Mot slutet av veckan väntas något svalare väder med regnskurar på flera håll i landet.

I de södra delarna har vi fortsatt temperaturer över 20-gradersstrecket. Men i samband med att det kommer ett ostadigare väder så har vi även regn som väntar, säger Linus Karlsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.