A-
A+

Ny 3–0-seger för Elfsborg på guldjakt

Simon Olsson serverade Johan Larsson öppet mål.
Simon Olsson serverade Johan Larsson öppet mål.
FotbollTT

Elfsborg slår inte av på takten i den allsvenska guldjakten. Boråsarna avslutade veckan precis som de inledde den – med en 3–0-seger.

Tre härliga poäng, säger Johan Larsson till Discovery+.

Annons

Annons

Trepoängaren mot Sirius var så gott som klar redan efter första halvlek. Då hade Elfsborg lekt sig fram till 3–0 inför hemmapubliken.

Västgötarna som i måndags bortaslog Djurgården med samma siffror kopplade greppet tidigt nu, när Sveinn Aron Gudjohnsen styrde in Simon Strands inspel redan i fjärde minuten.

Islänningen slog till igen efter knappt en halvtimme, då med en nick, innan Elfsborg avslutade halvleken med en riktig godbit. Johan Larsson och Simon Olsson sågade sig fram i straffområdet och den sistnämnde bjöd på ett par kvicka och läckra dribblingar innan han osjälviskt serverade lagkapten Larsson öppet mål från några decimeters håll

En fantastisk fotbollsspelare. Han borde väl göra mål själv men ger bort det. Det tackar jag för, säger Larsson med ett leende.

Några fler mål blev det inte i andra halvlek och Elfsborg står på 45 poäng med sex matcher kvar, med två poäng upp till serieledningen.

Vi går för 18 poäng, men vi har inte allt i egna händer, säger ytterbacken till Discovery+.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.