A-
A+

Ny förlust – Buffalo tangerar deppiga rekordet

Buffalos Colin Miller deppar efter New York Rangers sista mål.
Buffalos Colin Miller deppar efter New York Rangers sista mål.
IshockeyTT

Buffalo pressade New York Rangers i Madison Square Garden, men det blev en ny förlust – den 14:e raka och nu tangerar laget den negativa rekordsviten på förluster i följd.

Vi måste ta oss igenom det här. Vi måste se till att bli bättre, säger tillfällige tränaren Don Granato efter 3–5.

Annons

Annons

Den 23 februari storspelade Linus Ullmark i Buffalos mål, och Victor Olofsson och Rasmus Asplund gjorde båda mål när laget besegrade New Jersey med 4–1. Mungiporna pekade uppåt i laget.

Rasmus Asplund gjorde på nytt mål borta mot New York Rangers natten mot tisdag, hans första sedan nätkänningen mot New Jersey. Men det var den enda likheten.

Rangers vann med 5–3 och coviddrabbade Buffalo åkte på en ny förlust – den 14:e raka sedan den där vinsten för 28 dagar sedan.

Tränaren fick gå

Under tiden har tränaren Ralph Krueger fått sparken, Linus Ullmark blivit långtidsskadad och hans svenske målvaktskollega Jonas Johansson bytts bort till Colorado.

När burväktaren Carter Hutton skadade sig efter bara två räddningar fick därför Dustin Tokarski hoppa in mellan stolparna för sin första NHL-match sedan 2016. Han lyckades mota 33 skott, men kunde inte stoppa Rangersanstormningen – hemmalaget vann skottstatistiken med 40–19.

Det var väldigt kul. Det var ju ett tag sedan. Det har varit lite upp och ned de senaste fyra, fem åren men också bra år, säger Tokarski.
Han var jättebra. Självklart var tajmingen lite lidande, men han kämpade och gjorde en riktigt bra insats, berömmer den tillfällige tränaren Don Granato på presskonferensen efter matchen.

Annons

Annons

Zibanejad berömmer

Granato, som basat över laget i två matcher berömmer sitt lag och säger att han trots allt ser ljusglimtar.

Killarna visade att de tror på att om de ger allt så kommer resultaten. Kroppsspråket där ute (på isen) var väldigt bra.

Det håller Mika Zibanejad, Rangers svenske center som stod för en assist till Adam Fox 3–1-mål, med om.

De spelade hårt och gjorde det svårt för oss, allt beröm till dem. Vi ville självklart vinna, en seger mot Buffalo är lika mycket värd som en mot Washington eller Philadelphia. Så vi fick köra på, säger han.

"Måste inse faktum"

Buffalo har nu bara vunnit sex av 31 matcher så här långt, är sämst i ligan och på väg att missa slutspel för tionde säsongen i rad. De 14 raka förlusterna, varav två efter förlängning eller straffar, tangerar den längsta förlustsviten i NHL sedan straffläggningen infördes 2005.

Vi kan inte titta på förlustraden, det här är tävlingsidrott och vi måste ta oss igenom det här. Vi måste se till att bli bättre, säger Granato.
Vi måste inse faktum, acceptera det och inte skämmas. Vi måste hitta ett sätt att göra vad vi kan för att ta kontroll över det vi kan kontrollera och gå framåt.

Nästa chans att bryta förlustraden kommer borta mot Pittsburgh natten mot torsdag, svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!