A-
A+

Ny misstanke efter dödspåkörning

Blommor och ljus på platsen där en kvinna och man blev påkörda, ett par dagar efter händelsen i juli. Arkivbild.
Blommor och ljus på platsen där en kvinna och man blev påkörda, ett par dagar efter händelsen i juli. Arkivbild.
BrottTT

En ny misstanke har tillkommit i fallet där två bröder misstänks ha kört ihjäl sin mamma.

I vårt material har vi hittat uttalanden som jag har bedömt utgör brottet uppmaning till självmord, säger kammaråklagare Hediye Kurt.

Annons

Annons

En man i 60-årsåldern som tidigare suttit häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling, olaga hot och försök till grov utpressning misstänkts nu även för uppmaning till självmord, vilket Göteborgs-Posten tidigare rapporterat.

I vårt material har vi hittat uttalanden som jag har bedömt utgör brottet uppmaning till självmord. Eftersom det är fängelse i högst två år i straffskalan har jag begärt att han ska häktas även för det brottet, säger kammaråklagare Hediye Kurt till TT.

Olaga hot tillkommer

Brottsrubriceringen uppmaning till självmord är relativt ny och trädde i kraft den 1 mars 2021. Mot vilken målsägande brottet skulle vara riktat mot vill åklagaren inte kommentera.

Det var i slutet på juli som en kvinna dödades och en man fick allvarliga skador när de blev påkörda av en bil på Hisingen i Göteborg. Kvinnans två söner, 17 respektive 22 år gamla, är häktade misstänkta för mord och mordförsök.

På måndagseftermiddagen omhäktades 17-åringen. Nu är han också misstänkt för flera fall av olaga hot.

Det är uttalanden som vi har hittat i det material vi har. Materialet består av livesändningar, skriftliga kommentarer på sociala medier och även sms-meddelanden, säger Hediye Kurt.

Annons

Annons

Misstänkt hedersmotiv

Även 22-åringen omhäktades utbyggt med ett fall av olaga hot.

Åklagaren misstänker att det finns ett hedersmotiv bakom brotten.

Även en kvinna i 60-årsåldern sitter häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling och olaga hot. Kvinnan och mannen i 60-årsåldern är båda släkt med de mordmisstänkta bröderna, och på tisdagen hålls omhäktningsförhandlingar mot dem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.