Ny norsk trippel – Elvira Öberg femma

Elvira Öberg blev bästa svenska på femteplats vid sprinten i Hochfilzen.
Elvira Öberg blev bästa svenska på femteplats vid sprinten i Hochfilzen.
SkidskytteTT

Norge fortsätter att dominera skidskyttet i Hochfilzen.

Damernas sprint slutade med ännu en trippel. Elvira Öberg blev bästa svenska på femte plats.

Jag kände mig pigg i kroppen, säger Öberg till SVT.

Annons

Annons

Annons

Annons

De svenska damerna radade upp pallplatser i finländska Kontiolax, men sedan världscupkarusellen rest vidare till Österrike har det gått tyngre.

Hoppet om en svensk bland de tre främsta stod till Elvira Öberg som likt storasyster Hanna hade en bom i det liggande skyttet. 21-åringen gick i mål som femma, tre sekunder från pallen.

Jag visste att jag låg bra med där bakom. Lite surt att det blir en bom i liggande, men skönt att komma igenom en nolla i stå. Jag kände att nu får jag inte slarva, säger hon till SVT.

"Bra utgångsläge"

Hanna Öberg lyckades inte hålla jämn fart med norska Tiril Eckhoff. Svenskan gick i mål som fyra, men ramlade sedan ner till en sjätteplats.

Kroppen kändes bättre än förra sprinten, det blir ett bra utgångsläge inför jaktstarten, säger hon.

Precis som i herrarnas sprint i torsdags blev det trippelt norskt på pallen. Eckhhoff var klart bäst i spåret och tog hem tävlingen, 7,6 sekunder för landslagskompisen Ingrid Landmark Tandrevold. Marte Olsbu Røiseland blev trea.

Resultatet innebär att Hanna Öberg tappar på Røiseland i den totala världscupen. Svenskan ligger på tredje plats. Lillasyster Elvira jagar tätt bakom på fjärde plats.

Annons

Annons

Struligt för Magnusson

De norska tjejerna är starka i dag, det ska de ha. Jag gjorde vad jag kunde, säger Hanna Öberg.

Anna Magnusson gick i mål på 50:e plats och beskriver dagen som "strulig".

Jag har ramlat två gånger. Efter liggande ramlade jag ner på knä och efter stående fastnade jag lite på mattan. Sedan i sista utförsbacken, där man verkligen inte får ramla. Det är ett bra lopp, men det har varit alldeles för mycket strul. Jag är lite frustrerad just nu, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons