A-
A+

Ny roman om "Den lille prinsen"

I oktober kommer en ny bok som utgår från 'Den lille prinsen' av Antoine de Saint-Exupéry. Arkivbild.
I oktober kommer en ny bok som utgår från "Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupéry. Arkivbild.
LitteraturTT

Annons

Annons

Med sin nya roman "Code 612. Qui a tué le Petit Prince?" vill den franske författaren Michel Bussi sprida nytt ljus kring sin föregångare Antoine de Saint-Exupéry och kring komplexiteten och djupet i hans verk, skriver Le Figaro. Enligt uppgifter från förlaget har Michel Bussi grubblat över "Den lille prinsen" och över författaren Antoine de Saint-Exupérys öde ända sedan sin tidiga ungdom.

Saint-Exupéry dog under oklara omständigheter i samband med en flygolycka 1944. Han fick aldrig uppleva det enorma genomslaget för "Den lille prisen" som gavs ut året före och som i dag är översatt till 318 språk, enligt rättighetsinnehavarna. Berättelsen handlar om en liten prins som kommit till jorden från rymden och som gör skarpa iakttagelser av människorna och deras liv. I grunden är boken ett försvar för barnet och dess ifrågasättanden.

Michael Bussi, som är av Frankrikes mest lästa spänningsförfattare, skänker förtjänsten från sin nya bok till Antoine de Saint-Exupérys ungdomsstiftelse som finansierar olika utbildnings- och miljöprojekt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!