A-
A+

Ny seger – nu laddar USA för Sverige

USA-jubel efter ännu ett mål mot Mexiko, bilden är från förra veckans match.
USA-jubel efter ännu ett mål mot Mexiko, bilden är från förra veckans match.
FotbollTT

Ett heltaggat USA är redo för Sverige. Efter en ny överlägsen seger mot Mexiko åker det amerikanska laget till OS i Tokyo med 44 raka matcher utan förlust.

Annons

Annons

4–0 i East Hartford, Connecticut, i natt är samma siffror som USA vann med förra veckan och totalt har USA 17–0 i målskillnad på de sex raka segrar laget har sedan mötet med Sverige i april.

Varje gång vi går ut på planen förväntar folk sig att vi ska vinna stort. Jag tror inte att de förväntningarna har ändrats, säger förbundskapten Vlatko Andonovski till ESPN efter matchen.

Lina Hurtigs nickmål i 1–1-matchen i april är det enda mål USA släppt in under 2021, laget har sammanlagt 37–1 i målskillnad på årets tolv landskamper och har inte förlorat sedan januari 2019.

Att döma av avskedsmatchen inför avresan till Japan är USA:s veteraner sugna på OS-premiären mot Sverige den 21 juli. Carli Lloyd och Tobin Heath, som båda gör sina fjärde olympiska spel och båda var med i förlusten mot Sverige i OS 2016, gjorde två av målen innan matchen mest spelades av i anda halvlek.

Sveriges vinst på straffar i kvartsfinalen 2016 gjorde att USA för första gången någonsin missade finalen i damernas olympiska fotbollsturnering.

Förutom USA spelar Australien och Nya Zeeland i Sveriges grupp i OS-fotbollen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!