A-
A+

Ny sida av Jim Morrison utlovas i dokumentär

Den 3 juli samlades fans vid Jim Morrisons grav på kyrkogården Père-Lachaise i Paris, i samband med 50-årsdagen efter den legendariske sångarens död. Arkivbild.
Den 3 juli samlades fans vid Jim Morrisons grav på kyrkogården Père-Lachaise i Paris, i samband med 50-årsdagen efter den legendariske sångarens död. Arkivbild.
FilmTT

Ett filmteam har fått tillgång till material med Jim Morrison som tidigare aldrig visats.

Annons

Annons

Även om det tidigare har gjorts dokumentärer om Jim Morrison och bandet The Doors så blir detta den första dokumentären som får full tillgång till Morrisons hela katalog av musik, poesi och konst, skriver Billboard.

Det är förvaltaren till rockstjärnans kvarlåtenskap som gett sitt godkännande och som även står bakom planeringen av den ännu obetitlade dokumentären.

Van Toffler, vd för Gunpowder and Sky, som är ett av de bolag som producerar filmen, utlovar att den kommer att visa en ny sida av artisten.

"De har just släppt alla dessa dagböcker och anteckningar och det är vad som gör mig fascinerad – att ha filmer, texter och information om Jim som aldrig tidigare har blivit visat", säger han till Billboard.

Produktionen söker nu en regissör som har en förståelse för "Morrisons stora betydelse och djup".

"Det krävs en unik filmmakare att verkligen klara av det. Om man gör det rätt, spelar det ingen roll vad som kommit innan – ungefär som den åttonde versionen av filmen "A Star is born", det är nytt för en generation."

Jampol, en annan producent, säger att filmens budget är "betydande för att vara en dokumentär". Han hoppas på att filmen ska släppas under senare delen av 2022 eller tidigt 2023.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!