A-
A+

Ny skjutning i Uppsala – minderårig gripen

En person har gripits efter en skottlossning i Uppsala natten mot onsdagen. Arkivbild.
En person har gripits efter en skottlossning i Uppsala natten mot onsdagen. Arkivbild.
BrottTT

Ännu en skottlossning har skett i Uppsala under natten. Det är den fjärde skjutningen i staden inom loppet av en vecka. Polisen uppger att mellan 50 till 100 gängkriminella tros vara inkopplade i den pågående konflikten.

Annons

Inom loppet av en vecka har fyra skjutningar skett i Uppsala. Senast i natt skedde en skottlossning, men där var det ingen som skadades och en minderårig person är gripen av polisen.

Även i fallet där en kvinna i 60-årsåldern sköts till döds i torsdags finns det gripna personer - två ungdomar 15 och 19 år gamla.

Åklagare i det ärendet är Erik Grönvall.

Det är en omfattande utredning. Vi utreder kopplingar till gängkriminalitet och organiserad brottslighet, säger han.

Han vill dock inte svara på om det finns kopplingar mellan de totalt fyra skjutningar som skett i Uppsala inom loppet av en vecka.

Jag kan inte kommentera vad som har framkommit av utredningen, säger han.

570 gängkriminella i Uppsala

Polisen i region Mitt uppger att det finns ungefär 570 personer i Uppsala län som har kopplingar till den kriminella nätverksmiljön, enligt en kartläggning av deras underrättelseverksamhet. Mellan 50 och 70 personer tros vara kopplade till den pågående konflikten.

Enligt medieuppgifter misstänks alla skjutningar ha kopplingar till den "Kurdiska räven", ledare av det kriminella gänget Foxtrotnätverket och numera bosatt i Turkiet.

Den man i 25-årsåldern som avled efter skottskador i tisdags tros ha blivit skjuten av misstag, då han befann sig på samma adress där en anhörig till gängledaren känd som "Kurdiska räven" var skriven, enligt uppgift till SVT.

Den kvinna i 60-årsåldern som sköts i torsdags är mamma till en ledande person inom Foxtrotnätverket, enligt medieuppgifter. Mordet uppges vara en del i en pågående intern konflikt som kvinnans son har med ledaren, "Kurdiska räven".

Den skottlossning som skedde under natten mot söndag misstänks enligt medieuppgifter vara en hämndaktion, där måltavlan ska ha varit en anhörig till "räven".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.