Ny smocka i "Fortnite"-bråket: Ond äppelgubbe

'Fortnite'-bråket rasar vidare. Arkivbild.
"Fortnite"-bråket rasar vidare. Arkivbild.
SpelTT

Epic Games, som ligger bakom det omåttligt populära spelet "Fortnite" försöker mobilisera sina spelare i sitt pågående miljardbråk mot Apple – med ett skin i form av en elak Apple-vd.

Annons

Annons

I helgen anordnar Epic pr-jippot "Free Fortnite cup", en spelturnering där det gäller för spelarna att samla ihop så många poäng som möjligt.

Bland vinsterna finns ett så kallat skin (en utstyrsel för spelarens gubbe) utformat som "Tart Tycoon", skriver Epic i ett pressmeddelande.

Figuren är en kostymklädd vd-typ med skurkaktigt ansiktsuttryck och huvud som ett maskstunget äpple. Han gjorde nyligen entré i en video från Epic, som var lika delar en parodi på en gammal reklamfilm från Apple och en krigsförklaring mot teknikjätten.

Epics drag kommer en vecka före lanseringen av den nya "Fortnite"-säsongen den 27 augusti. Apple-användare kan då inte längre spela "Fortnite", eftersom de inte kan ladda ner den senaste uppdateringen.

Bakgrunden till bråket är att Apple och Google har kastat ut "Fortnite" från sina digitala butiker eftersom de menar att Epic har begått kontraktsbrott.

Orsaken är att Epic Games införde ett eget betalningssystem för att slingra sig runt avgifterna på köp som görs i spelet. Epic har svarat med att dra både Apple och Google inför domstol.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons