A-
A+

Ny start ska vässa snabb Sjöström

Sarah Sjöström under försöken på 50 meter fritt.
Sarah Sjöström under försöken på 50 meter fritt.
SimningAbu Dhabi, TT:s utsände

En ny start ska hjälpa Sarah Sjöström till första guldet efter två individuella silver i kortbane-VM.

Hon beskriver det som en slangbella – och den gav henne snabbaste tid i semifinalen på 50 meter fritt.

Jag vet inte hur mycket bättre det blir, men jag känner mig mer explosiv, säger hon.

Annons

Annons

Starten är ny för Sjöström på tävling, men hon har använt den på träning.

Jag har inte vågat använda den i tävlingsmoment, men nu gjorde jag det, säger Sjöström som simmade på 23,30 – tre tiondelar över sitt eget svenska rekord.

Hon beskriver skillnaden:

Jag går inte ned i startposition så tidigt, jag blir väldigt trött i låren när jag står i startposition för länge. Nu står jag upp längre och går ned sent, så det blir mer som en slangbella, säger hon.

"Fastnat på samma nivå"

Sjöström har varit och nosat på världsrekordet tidigare under hösten som Ranomi Kromowidjojo har på 22,93. Efter semifinalen var det dock en något modfälld Sjöström som konstaterade "att det känns väldigt långt borta just nu".

Jag har ett lyxproblem just nu och det är att jag känner att jag kan hoppa i en gång till och göra exakt samma tid. Men inte snabbare. Jag har fastnat på samma nivå, säger hon.

Hon tror att den långa och intensiva höstsäsongen kan vara en förklaring. Sjöström har tävlat i ISL-serien direkt efter OS och dessutom simmat kortbane-EM.

Jag har försökt gå ned mot det där världsrekordet och har simmat på 23,08 typ tio minuter efter en hundring frisim, så det borde finnas mer speed. Samtidigt har jag tävlat mycket så man kan inte kräva för mycket. Men man vill mycket när man börjar närma sig de här världsrekordtiderna, säger hon.

Annons

Annons

Knapp miss – igen

Katarzyna Wasick, Polen, var elva hundradelar bakom Sjöström och Kromowidjojo – som besegrade Sjöström på 50 meter fjäril – 24 hundradelar efter.

Michelle Coleman missade, precis som på 100 meter fritt, final med en placering. Hon simmade på 23,96 – två hundradelar från en finalplats.

Jag gjorde loppet så bra jag kunde, jag är nöjd. Mer än så kan man inte göra. Men det är så klart skitsurt att missa med två hundradelar, säger Coleman.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.