A-
A+

Ny vändning i mordfall – kvinna häktad

Mannen hittades död i en utbränd bil på Hedlandet utanför Eskilstuna i december 2018. Arkivbild.
Mannen hittades död i en utbränd bil på Hedlandet utanför Eskilstuna i december 2018. Arkivbild.
BrottTT

I december 2018 hittades en man död i en utbrunnen bil utanför Eskilstuna. I tingsrätten dömdes hans sambo för brott mot griftefriden – men friades för mord.

Nu har den 46-åriga kvinnan häktats, enligt Expressen, vilket betyder att hovrätten kan fälla henne för mordet.

Annons

Annons

Svea hovrätt avslutade hovrättsförhandlingen mot kvinnan för tre veckor sedan och i fredags beslutade domstolen att kvinnan skulle häktas i sin frånvaro, skriver Expressen. Hon ska i måndags självmant ha kommit in till polisen.

Mannen anmäldes försvunnen den 10 december 2018. En kort tid därefter hittades mannen, som var i 50-årsåldern, död i en utbrunnen bil i naturområdet Hedlandet.

Köpte ved

Misstankarna riktades mot hans sambo, som senare skulle åtalas för mord, brott mot griftefriden och bedrägeri medelst olovlig identitetsanvändning och urkundsförfalskning. Det sistnämnda handlar om att hon har fört över pengar från sambon till sig själv.

Kvinnan hade också vid tiden för mannens försvinnande handlat rengöringsmedel, 160 liter björkved, tändvätska och tändstickor.

Åklagarens teori har varit att mannen kvävts. Men eftersom kroppen var så svårt bränd har ingen dödsorsak kunnat fastställas. Tillräckliga bevis för att kvinnan dödat mannen saknades ansåg tingsrätten, som friade henne för mord.

Annons

Annons

Förvarat i källaren

Däremot ansåg rätten det bevisat att hon förvarat kroppen i en jordkällare vid sitt hus och bränt den. Hon fälldes därför för brott mot griftefriden, samt för bedrägeri. Eftersom kvinnan suttit häktad länge under utredningen och kunde avräkna den tiden från fängelsestraffet, släpptes hon på fri fot när tingsrättsförhandlingen avslutades.

Åklagaren överklagade dock domen och när nu hovrätten hållit sin huvudförhandling i målet kommer alltså beskedet om att kvinnan åter ska häktas, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Kvinnan har hela tiden nekat till brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.