A-
A+

Nya anklagelser mot spansk fotbollstopp

Luis Rubiales anklagas av sin farbror för att ha använt förbundspengar till privata fester. Arkivbild.
Luis Rubiales anklagas av sin farbror för att ha använt förbundspengar till privata fester. Arkivbild.
FotbollTT

Luis Rubiales, det spanska fotbollsförbundets ordförande, anklagas för att ha anordnat privata fester på förbundets bekostnad, något som tillbakavisas av förbundet.

Annons

Annons

Det stormar återigen kring det spanska fotbollsförbundets (RFEF) ordförande Luis Rubiales.

Rubiales, som också är vice ordförande i Europeiska fotbollsförbundet (Uefa), anklagas av sin farbror, Juan Rubiales, som tidigare varit stabschef till sin brorson på RFEF, för att ha använt förbundets pengar till att arrangera fester med unga kvinnor.

Det är spanska El Mundo som publicerat uppgifterna som kommer från ett vittnesmål tidigare i våras.

RFEF skriver på sin hemsida att man nekar till anklagelserna och anser dem vara falska:

"Den tidigare stabschefen hänvisar till ett planerings- och organisationsmöte med chefer i staden Salobreña där boendet helt betalades av varje deltagare, inklusive Juan Rubiales."

Vidare skriver man att det inte finns några bevis för det som Juan Rubiales hävdar, och att inga förbundspengar använts till annat än officiella utgifter.

Det är inte första gången som Luis Rubiales är i blåsväder. I våras anklagades han för att vara inblandad i en korruptionsskandal som lett till att den spanska supercupfinalen spelades i Saudiarabien.

Enligt RFEF är de senaste uppgifterna "ytterligare ett steg i den smutskastningskampanj som ordföranden utsatts för de senaste månaderna".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.