A-
A+

Nya Beatleslåten hyllas: "Ännu ett mästerverk"

John Lennon och Paul McCartney 1968. Arkivbild.
John Lennon och Paul McCartney 1968. Arkivbild.
MusikTT

The Beatles sista låt "Now and then" är släppt. Låten hyllas i de första recensionerna.

Liam Gallagher har lyssnat på nya Beatles-låten. Arkivbild.
Liam Gallagher har lyssnat på nya Beatles-låten. Arkivbild.

I en recension i The Guardian hyllar musikkritikern Alexis Petridis den nya Beatleslåten. Han kallar låten för en "gripande avslutningsakt" och "rörande hyllning till bandets relation". Petridis ger låten fyra av fem stjärnor.

Rolling Stone skriver i en recension att låten är "känslomässigt kraftfull" och "ännu ett mästerverk" från Liverpoolgruppen.

"Kraften i 'Now and then' visar exakt varför Beatles aldrig har tillhört det förflutna – och varför musiken låter så trotsig, passionerad och omisskännligt levande i dag", skriver musikkritikern Rob Sheffield i Rolling Stone.

Enligt Expressens recensent Anders Dahlbom är "Now and then" en stark poplåt och “en fin och vemodig sista hälsning från The Beatles”.

"Årets musikaliska händelse"

Den brittiske artisten Liam Gallagher delar också med sig av sina tankar om den nya Beatleslåten. På X, tidigare Twitter, skriver Gallagher att låten är "hjärtskärande".

"'Now and then' är helt otroligt biblisk, himmelsk, hjärtskärande och hjärtevärmande på samma gång. Länge leve The Beatles", skriver han.

“Det här är årets musikaliska händelse” , skriver The Independent och beskriver själva sången som en “underbar broderlig harmoni som vi aldrig trodde att vi skulle få höra igen.

Variety är inte fullt lika lyriska, bland annat slår man ned på texten och liknar låten vid en ofullständig skiss, men med "klassiska lennonska pianoackord" och "ett vagt "Eleanor Rigby"-aktigt ackompanjemang". Tidningen sammanfattar "Now and then" som "en bitterljuv final" för The Beatles.

Låten har skapats med hjälp av AI och den framlidne John Lennons röst har från en drygt 40 år gammal demoinspelning.

Paul McCartney och Ringo Starr har arbetat och hintat om projektet i flera månader, och i onsdags släpptes en kortfilm om bakgrundshistorien till "Now and then".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.