A-
A+

Nya Marvel-serien del av en tioårsplan

Anthony Mackie spelar Falcon och Sebastian Stan spelar Winter Soldier i 'The Falcon and the Winter Soldier', som snart får premiär på Disney Plus. Pressbild.
Anthony Mackie spelar Falcon och Sebastian Stan spelar Winter Soldier i "The Falcon and the Winter Soldier", som snart får premiär på Disney Plus. Pressbild.
TvTT

Alla som längtar efter nya filmer och tv-serier från Marvel kan känna sig lugna – under det närmaste decenniet kommer de att få allt det de vill ha. Och lite till.

Vi vet vad vi kommer att göra under de närmaste tio åren, säger Marvel-bossen Kevin Feige till TT under en digital presskonferens.

Annons

Annons

Kevin Feige har fullt upp med projekt som kretsar kring figurerna i 'Avengers'-serien. Arkivbild.
Kevin Feige har fullt upp med projekt som kretsar kring figurerna i "Avengers"-serien. Arkivbild.

Tillsammans med Feige möter skådespelarna Anthony Mackie och Sebastian Stan världspressen på presskonferensen. Ämnet för dagen är nya tv-serien ”The Falcon and the Winter Soldier”, ännu en Marvel-tv-serie som, likt ”Wandavision”, utspelas efter ”Avengers: Endgame”.

När vi gör en tv-serie närmar vi oss det projektet precis som vi närmar oss en film. På det sättet kan vi gå fram och tillbaka mellan dessa medier, de föder varandra, säger Feige.

"Lång serie bättre"

I "The Falcon and the Winter Soldier" repriserar Stan och Mackie sina roller från filmserien om Avengers. Tv-versionen utspelas sex månader efter att "Avengers: Endgame" avslutats och de båda Marvelhjältarna sluter sig motvilligt samman mot en yttre fiende – den antipatriotiska gruppen Flag-Smashers.

En lång serie är bättre för publiken. Vi har en rad nya karaktärer som ska introduceras. Det är nödvändigt nu, efter det att Kevin tog livet av Iron Man, säger Sebastian Stan.

Kari Skogland, som har regisserat seriens sex timslånga avsnitt, tar till måltidsreferenser när hon jämför filmerna med tv-serien.

Det här är en måltid, medan filmerna är ett mellanmål. Filmerna kräver en mängd action, det ska hända mycket, det finns få möjligheter att komma in i karaktärerna. säger hon.

Annons

Annons

"Ännu mer intensiva"

Inför presskonferensen har ett actionpackat avsnitt visats för pressen.

Inget har blivit urvattnat bara för att det är tv. Det är samma tuffa och komplicerade stunts som det är i filmerna, stunts som utnyttjar våra styrkor. Det handlar väldigt mycket om slagsmål man mot man, säger Anthony Mackie.

Och Sebastian Stan tillägger:

På många sätt tyckte jag att stuntsen var ännu mera intensiva än i filmerna.

Blir det fler säsonger av "The Falcon and the Winter Soldier"? Alla hummar och säger bara ”vi får väl se”.

Jag tror inte att någon vill att de här killarna ska försvinna, säger Sebastian Stan.

Och vad kommer rent allmänt att hända i framtiden?

Det blir mycket mer på Disney Plus. Det har hänt mycket med de här karaktärerna under åren, det har varit mycket trauma, det har hänt hemska saker. Nu har vi tid att utforska det, säger Kevin Feige.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!