A-
A+

Nya misstänkta häktas efter mord på köpcentrum

Poliser på plats utanför köpcentret Emporia i Malmö efter mordet den 19 augusti i fjol. Arkivbild.
Poliser på plats utanför köpcentret Emporia i Malmö efter mordet den 19 augusti i fjol. Arkivbild.
BrottTT

Ytterligare tre personer har häktats för misstänkt inblandning i dödsskjutningen inne i köpcentret Emporia i Malmö i somras. Åklagaren anser att en av dem, en 27-årig man, kan misstänkas ha beställt mordet, men han häktades i stället för medhjälp till mord, rapporterar P4 Malmöhus.

Annons

Annons

Tillsammans med honom häktades även en 21-årig kvinna och en 43-årig kvinna, också de som misstänkta för medhjälp till mord.

Totalt är därmed sju personer häktade för misstänkt inblandning, däribland en 15-årig pojke som misstänks ha utfört mordet.

Det var den 19 augusti som en 31-årig man dödades vid skottlossningen. Samtidigt skadades en kvinna, som råkade vara på platsen, svårt när gärningsmannen öppnade eld inne på köpcentret mitt i fredagsrusningen.

Pojken har erkänt mordet och att han orsakat kvinnan en kroppsskada, men nekar till mordförsök. Han är även misstänkt för mordförsök mot två förbipasserande personer, som enligt åklagaren riskerade att dödas i skottlossningen, men också detta nekar han till.

Den 27-årige man som häktats på torsdagen är en tidigare vän till mordoffret och ingick i samma kriminella nätverk, rapporterar flera medier. Detta framgår bland annat i en tidigare tingsrättsdom från 2020, där de beskrivs som "nära vänner", rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Han är, liksom de senast häktade kvinnorna, sedan tidigare häktad på grund av andra brottsmisstankar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.