A-
A+

Nya nedstängningar i Bangkok

En kvinna i Bangkok får en dos av Sinopharms vaccin. Bild från i fredags.
En kvinna i Bangkok får en dos av Sinopharms vaccin. Bild från i fredags.
ThailandTT-Reuters

Annons

Annons

Under 30 dagar, med start på måndag, får restauranger i Thailands huvudstad Bangkok bara erbjuda mat för avhämtning och gallerior måste stänga klockan 21. Samtliga inomhusaktiviteter för fler än 20 personer förbjuds helt.

Myndigheterna kommer att sätta upp vägspärrar för att begränsa resande mellan provinserna och alla byggarbetsplatser i staden och de närliggande provinserna stängs. Den senaste månaden har 37 olika kluster av viruset konstaterats på de 575 läger i Bangkok där omkring 81 000 byggnadsarbetare bor.

Premiärminister Prayuth Chan-Ocha säger att han helst undviker ordet "lockdown" och att landets restriktioner är riktade mot specifika näringsgrenar.

Thailands regering kritiseras för sin hantering av pandemin, för den långsamma ekonomiska återhämtningen och för att ett företag som ägs av kung Maha Vajiralongkorn har en central roll vaccinationskampanjen.

Enligt Johns Hopkins-universitetet i USA har 240 000 människor i Thailand konstaterats smittade av covid-19, 1 870 personer har avlidit.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!