A-
A+

Nya övergreppsanklagelser mot hockeycoach

Ännu en tidigare spelare i Chicago Blackhawks anklagar en tidigare videocoach för sexuella övergrepp. Arkivbild.
Ännu en tidigare spelare i Chicago Blackhawks anklagar en tidigare videocoach för sexuella övergrepp. Arkivbild.
IshockeyTT-AP

Ännu en spelare kliver fram och anklagar NHL-klubben Chicago Blackhawks tidigare videocoach Brad Aldrich för sexuella övergrepp.

Den tidigare spelaren anklagar också klubben – som fått böta flera miljoner för ett liknande fall – för att inte ha agerat.

En stämningsansökan om sexuella övergrepp som ska ha begåtts av Chicago Blackhawks dåvarande videocoach Brad Aldrich, lämnades i torsdags in av en advokatfirma, rapporterar Chicago Tribune. Klienten, en tidigare spelare i Chicago Blackhawks, är anonym.

Det är andra gången på två år som Aldrich anklagas för övergrepp. 2021 berättade den tidigare spelaren Kyle Beach i en tv-intervju att videocoachen förgripit sig på honom som 20-åring och att han bedövat sig med alkohol och droger för att förtränga minnena.

En oberoende utredning visade då att flera ledare i NHL-laget inte agerat när Beach berättat om övergreppen 2010. Det ledde bland annat till att Chicagos general manager Stan Bowman avgick och senare lämnade även den förre tränaren Joel Quenneville sitt nuvarande jobb i Florida. NHL bötfällde även Chicago med 2 miljoner dollar.

Den stämningsansökan som nu lämnats in beskriver liknande övergrepp från samme ledare och hävdar att Chicago Blackhawks ledning "visade likgiltighet och/eller medvetet ignorerade sina anställdas säkerhet inklusive den anonyme spelarens".

Chicago Blackhawks har till tidningen uppgett att man inte vill kommentera den senaste stämningsansökan. Klubben säger dock att den tar anklagelser om olämpliga beteenden på arbetsplatsen på stort allvar och påpekar att man för två år sedan utredde vad som hände 2010.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.