Nya protester i LA efter dödliga polisskott

Demonstranter och poliser under protester i det område i södra Los Angeles där en 29-årig man sköts ihjäl av polis i tisdags.
Demonstranter och poliser under protester i det område i södra Los Angeles där en 29-årig man sköts ihjäl av polis i tisdags.
USATT-AFP

Polisers ihjälskjutning av en svart man i Los Angeles i Kalifornien väcker protester med krav på svar om hur det gick till.

Annons

Annons

Den 29-årige mannen satt på sin cykel när polis försökte stoppa honom för en trafikförseelse, enligt myndigheterna. Mannen uppges då ha försökt fly och när poliserna hann ifatt honom ska han ha slagit en av dem i ansiktet och samtidigt tappat ett bylte med kläder han burit med sig.

Poliserna upptäckte att det bland kläderna han tappade fanns ett svart halvautomatiskt handeldvapen, varpå en skjutning med poliser inblandade inträffade, säger Brandon Dean vid Los Angeles-polisen.

Kort efter händelsen samlades över 100 personer vid platsen till en spontan protest och senare på tisdagskvällen samlades människor till en manifestation mot polisvåld.

Advokaten Ben Crump, som representerar den ihjälskjutne mannens familj, uppger att poliserna sköt honom med minst 20 skott i ryggen.

"De säger att han sprang, tappade kläder och ett vapen", skriver Crump på Twitter, och tillägger: "Han plockade inte upp det, men poliserna sköt honom i ryggen minst 20 gånger och lät honom sen ligga under flera timmar".

USA har de senaste månaderna skakats av protester mot rasism och polisvåld, utlösta av den svarte mannen George Floyds död vid ett polisingripande i Minnesota.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons