A-
A+

Nya protester mot militärjuntan i Sudan

Demonstranter i Sudans huvudstad Khartum kräver en övergång till civilt styre efter militärkuppen i oktober.
Demonstranter i Sudans huvudstad Khartum kräver en övergång till civilt styre efter militärkuppen i oktober.
SudanTT-AFP

Annons

Annons

Tiotusentals människor samlades i Sudans huvudstad Khartum på juldagen för att protestera mot militärjuntan, med krav på att soldaterna "går tillbaka till barackerna" och en övergång till civilt styre.

Säkerhetsstyrkor sköt tårgas för att skingra demonstranterna, som viftade med flaggor, slog på trummor och skanderade slagord. En AFP-journalist såg skadade personer som bars bort av demonstranter.

Läkarkommittén, en del av den prodemokratiska rörelsen, rapporterade att säkerhetsstyrkor sköt tårgas in på sjukhus och attackerade såväl läkare som sårade.

Poliser hade tidigare spärrat av broar som förbinder huvudstaden med dess förorter, kapat telefonlinjer och begränsat internetåtkomsten inför de planerade protesterna.

Minst 48 människor har dödats i sammandrabbningar mellan säkerhetsstyrkor och demonstranter under protesterna som pågått sedan militärkuppen i oktober, enligt Läkarkommittén. Khartums delstatsguvernör har varnat för att säkerhetsstyrkorna "kommer att ta itu med dem som bryter mot lagen och skapar kaos".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.