Nya storsegrar för Redén

Daniel Redén. Arkivbild.
Daniel Redén. Arkivbild.
TravTT

Daniel Redén fortsätter att prenumerera på travets storloppssegrar.

Under onsdagskvällen tog Solvallatränaren hem såväl European Championship for Mares som Jubileumspokalen på hemmabanan.

Men vi vinner många lopp tack vare vår kusk Örjan Kihlström, sade Daniel Redén till TV4.

Annons

Annons

Missle Hill var segervapnet i Jubileumspokalen, världens näst största travlopp för femåriga hästar.

Konkurrenterna körde alldeles för snabbt mot varandra, men Missle Hills segerkusk Örjan Kihlström var i sedvanlig stil hur kylig som helst och avvaktande. I slutkurvan fanns han placerad bland de sista i fältet, men efter en virvlande avslutning fångades den urtappre ledaren Stoletheshow in 50 meter före mål. Tredjeplatsen bärgades av Classichap.

Vinnartiden 1.10,2a/2 140 meter är den näst snabbaste i loppet historia.

Jag hade gett upp lite grann under loppet, men det blev ju tuff körning. I slutkurvan stod jag och sade högt ”men vad håller han på med Örjan”, men det är bara att konstatera att han är grym. Man önskar att alla stall fick ha en kusk som honom, sade Daniel Redén.

Segern var värd en miljon kronor och detta var Örjan Kihlströms sjätte seger i Jubileumspokalen under de tolv år som loppets körts som ett renodlat femåringslopp.

Det är ett underbart lopp och en underbar kväll. Det är bara synd att inte människor får vara här, sade Örjan Kihlström och blickade ut över ett folktomt Solvalla.

Omvälvande 2020

Dessförinnan hade han även vunnit European Championship for Mares med Redéns Conrads Rödluva. Det femåriga stoet blev sånär passerad i slutkurvan framme i ledningen, men Örjan Kihlström hade även där sparat extraväxeln till upploppet och hämtade slutligen segerchecken på 900 000 kronor med god marginal.

För Daniel Redén har 2020 varit omvälvande. Drömsegern med Propulsion i Elitloppet den sista söndagen i maj förbyttes snabbt till hans livs värsta mardröm då det framkom uppgifter om att hästen – utan Redéns vetskap – ska ha blivit nervsnittad i födelselandet USA innan hästen exporterades till Sverige för fem år sedan.

Annons

Annons

Stor framgång för stallet

Propulsion har sedan dess varit förlagd med startförbud under Svensk Travsports utredning vilken därtill blivit försenad och inte kommer offentliggöras förrän i september.

Det har inte hindrat stallets andra topphästar att leverera i Propulsions frånvaro. Totalt har stallet vunnit sju av de 15 Grupp I-lopp som avgjorts i Sverige detta år.

Samtliga med en viss Örjan Kihlström som kusk bakom hästarna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons