-
+

Nya uppgifter om "försvunnen" prinsessa

Nya uppgifter har kommit fram om den 'försvunna' prinsessan Latifa Al Maktum i Dubai. Arkivbild
Nya uppgifter har kommit fram om den "försvunna" prinsessan Latifa Al Maktum i Dubai. Arkivbild
Förenade arabemiratenTT

Nya videofilmer har dykt upp på Dubais prinsessa Latifa Al Maktum där hon uppger att hon hålls fången och fruktar för sitt liv.

Annons

Annons

Prinsessan har inte synts offentligt sedan mars 2018 då hon ska ha försökt fly från Dubai i en båt, men stoppats av indiska kustbevakningen och förts tillbaka till Förenade Arabemiraten.

Filmerna, som sänts av BBC, uppges vara inspelade i hemlighet på en mobiltelefon ett år efter att hon greps och kommer från hennes vänner. I dem säger hon att hon inte vill vara fånge i huset.

Det är fem manliga poliser utanför och två kvinnliga poliser inne i huset. Varje dag är jag orolig över min säkerhet och mitt liv, säger Latifa Al Maktum.

Hennes far Muhammad bin Rashid Al Maktum, emir och regent i Dubai och premiärminister och vicepresident i Förenade Arabemiraten, har av en brittisk domstol pekats ut som som skyldig till att ha tvingat både prinsessan Latifa och hennes syster att återvända till Dubai.

Uppgifterna har tillbakavisats av familjen, som säger att Latifa Al Maktum befinner sig i trygghet.

Den tidigare irländska presidenten och FN:s människorättskommissarie Mary Robinson, som träffade Latifa Al Maktum i Dubai i december 2018, uppger för BBC att hon blev "fruktansvärt lurad" av prinsessans familj vid besöket.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss