A-
A+

Nyanställd fuskmisstänkt läkare tas ut tjänst

Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Arkivbild.
Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Arkivbild.
BrottTT

Den läkare som fått nytt jobb på Sahlgrenska universitetssjukhuset trots att han misstänks ha lurat patienter och gett falska svar på covidtester tas ur tjänst, skriver Dagens Nyheter.

Annons

Annons

Det pågår en polisutredningen mot läkaren. Brottsmisstankarna gäller flera fall av bedrägeri och grovt osant intygande. Polisanmälningarna som har gjorts mot kliniken, som den berörda läkaren står bakom, omfattar omkring 100 personer.

Trots det har mannen fått ett nytt jobb som läkare på Sahlgrenska sjukhuset i samma region. Läkaren, som jobbar med patienter, har en tillfällig tjänst på sjukhuset som tar slut efter sommaren. Men nu tas han omedelbart ur tjänst.

Vi ser naturligtvis allvarligt på detta. Och under tiden vår personalutredning pågår har vi bedömt att den här personen inte ska vara i tjänst, säger verksamhetschefen på Sahlgrenska universitetssjukhuset, Mathias Alvidius till DN.

Enligt Göteborgs-Posten fick läkaren sparken från ett mindre sjukhus i Västra Götalandsregionen i januari efter en utredning av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. I den konstaterades läkaren ha utfärdat falska intyg och gett provsvar som han inte haft någon vetskap om. Ivo uppmanade Åklagarmyndigheten att väcka åtal mot läkaren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!