A-
A+

Nygård firade 29 med seger

Joakim Nygård fick en fin födelsedag på isen. Arkivbild.
Joakim Nygård fick en fin födelsedag på isen. Arkivbild.
IshockeyTT

Joakim Nygård fyllde 29 år.

Han firade med ett mål, assist och seger.

Jag blir bättre med åldern, skojar spelaren som var inne på samtliga tre Färjestadsmål när de bortabesegrade Rögle.

Annons

Annons

Efter en svag säsongsinledning har Färjestad rest sig och inför bortamatchen mot serieledaren Rögle var man ligans formstarkaste lag, med segrar i sex av de sju senaste matcherna.

Vi hade ett bra snack i november om att vi behövde spela mer rakt och enklare, så vi har egentligen fått plocka fram en typ av slutspelshockey, sa Johan Pennerborn i C More inför nedsläpp.

Medan slutspelshockeyn funkar för Färjestad hade Rögle å sin sida firat nyår i tabelltopp tack vare en seger mot Oskarshamn, en segermatch i vilken man överkom det matchstartspöke som gjort att man dessförinnan fallit i två av de tre senaste omgångarna.

Uddlösa powerplay

Matchen var bara 39 sekunder gammal när Brady Ferguson fick sätta sig i utvisningsbåset. Och eftersom Rögle, trots sin tabellplacering, var ligans sämsta lag i boxplay fanns en viss farhåga för att gästerna skulle ta ledningen.

Men några mål föll inte i den första perioden.

Rögle var inför lördagens match ligans bästa powerplay-lag. Men trots att gästerna i första periodens andra hälft drog på sig tre raka tvåminutare lyckades man inte hitta rätt. Istället gjorde Färjestads Daniel Viksten 1-0 3.30 in i mellanakten, framspelad av Joakim Nygård. Viksten var Färjestads bästa målgörare förra säsongen och representerade Tre Kronor så sent som i november månad. Denna säsong är han uppe i elva fullträffar.

En annan OS-aktuell spelare, Anton Bengtsson, har ansökt om visum för att representera Sverige i Kina.

När knappa fyra minuter återstod av andra perioden styrde han in Lukas Ekeståhl-Johnssons passning.

Det var ett skitmål, men det är där inne i boxen många av målen görs och tar man sig dit finns alltid chansen, sa han inför slutperioden.

Annons

Annons

16 raka poängmatcher

Men när det åter var dags för spel var det Färjestad som tog sig in i boxen och Joakim Nygård som tryckte in 2-1. Bara 1.12 hade spelats av perioden när födelsedagsbarnet styrde in pucken.

Inför kvällens match hade Adam Tambellini gjort poäng i 15 raka matcher. Det skulle bli en 16:e. Med uttagen målvakt och en extra utespelare på isen hittade kanadensaren fram till Brady Ferguson. Kvitteringen innebar förlängning och att Tambellini närmade sig Håkan Loobs rekord på 26 (1982/1983).

Men gästerna skulle dra det längsta strået. "Sudden" hade inte varat i mer än 21 sekunder innan Albert Johansson snurrade upp hela Ängelholm på läktaren och sedan serverade Gustav Rydahl som kunde slå pucken i öppet mål.

Och därmed fick Nygård fira födelsedag som vinnare.

Jag är ett år klokare. Under matchen tänkte jag inte så mycket på det, men innan och nu efter. Man får lite mer rutin med åren. Det är nog den bästa födelsedagsmatchen jag spelat.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.