A-
A+

Nylander hyllas på hemmaplan: "Bäst i NHL"

William Nylander är i storform inför NHL Global Series i den svenska huvudstaden. Arkivbild.
William Nylander är i storform inför NHL Global Series i den svenska huvudstaden. Arkivbild.
IshockeyTT

Poäng i 15 raka matcher.

Nu ska William Nylander leverera på hemmaplan när NHL är i Sverige.

Det är en dröm att få komma hit och spela, säger Torontostjärnan.

NHL har tagit sig till Sverige för den årliga upplagan av Global Series – ett antal seriematcher som spelas utanför Nordamerika.

Ett av lagen som gör upp i Stockholm är Toronto Maple Leafs, anfört av svenske forwarden William Nylander.

Det har varit en dröm att komma tillbaka hit och spela. Jag trodde inte att jag skulle få spela en NHL-match i Sverige så det kommer bli väldigt speciellt, säger svensken efter dagens träningspass i Hovet.

Formen är minst sagt god. 27-åringen har gjort mål eller assist i samtliga av Torontos 15 matcher denna säsong. Med det är svensken sexa i NHL:s poängliga.

Nej, det är väl inte så mycket att säga om det. Det känns som att han bara kommer fortsätta hela säsongen. Det är inget märkvärdigt att han gör poäng varje match, säger lagkamraten Calle Järnkrok.

"Spelar fantastisk hockey"

Det råder ingen tvekan kring att Järnkrok håller sin landsman högt.

Just nu är han väl den bästa offensiva spelaren i ligan skulle jag säga.

Själv är Nylander mer försiktig med orden.

Starten har varit bra. Vi kan tugga vidare och bli lite bättre. Vi måste vinna matcher här borta så det blir kul.

Tränaren Sheldon Keefe tycker inte att poängsviten är det viktigaste. Det är det allt det andra som hans svenske forwardsstjärna imponerar med.

Han spelar fantastisk hockey. Han har varit en katalysator för oss framåt. Han jobbar lika hårt i defensiven som i offensiven. Han verkar vara väldigt fokuserad på att ha en fantastisk säsong. Han tog stora kliv i fjol och bygger vidare på det nu, säger Keefe.

Familjen på plats

Toronto är en av favoriterna till att vinna Stanley Cup och inleder Global Series mot Detroit på fredag kväll. På Avicii arenas läktare kommer William Nylander kunna blicka upp mot ett par bekanta ansikten.

Det är väldigt speciellt att få spela framför familj och vänner som inte sett mig spela live förut. Mormor aldrig aldrig sett mig spela live i NHL, säger Nylander.

Enligt Nylander spelar han bättre när familjen tittar på. En säkrare poänggaranti än så kan de svenska NHL-fansen knappast få.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.