A-
A+

Nytt "Call of duty" i skuggan av skandalerna

Polina Petrova är en av huvudrollerna i kampanjläget i nya 'Call of duty: Vanguard', inspirerad av verklighetens prickskytt Ludmila Pavlitjenko. Pressbild.
Polina Petrova är en av huvudrollerna i kampanjläget i nya "Call of duty: Vanguard", inspirerad av verklighetens prickskytt Ludmila Pavlitjenko. Pressbild.
SpelTT

Amerikanska jättebolaget Activision Blizzard har hamnat i strålkastarljuset för omfattande problem med den interna kulturen den senaste tiden. I skuggan av skandalerna presenteras nu ett nytt storspel.

Annons

Annons

Räkna med intensiva strider i både ensamspelarberättelsen och i flerspelarläget. Pressbild.
Räkna med intensiva strider i både ensamspelarberättelsen och i flerspelarläget. Pressbild.
De fyra huvudpersonerna är alla baserade på verkliga personer. Spelets Arthur Kingsley bygger på den brittiske fallskärmssoldaten Sidney Cornell. Pressbild.
De fyra huvudpersonerna är alla baserade på verkliga personer. Spelets Arthur Kingsley bygger på den brittiske fallskärmssoldaten Sidney Cornell. Pressbild.

Spelen har fått stå tillbaka i nyhetsrapporteringen om Activision Blizzard under sommaren. I stället har fokus riktats mot att en myndighet i delstaten Kalifornien stämmer bolaget efter det att en lång utredning lyft fram missförhållanden som sexuella trakasserier, diskriminering och ojämställd lönesättning.

Nu försöker bolaget rikta uppmärksamheten mot en av sina viktigaste produkter i stället, då nästa del i förstapersonsskjutaren "Call of duty" visas upp för världen.

I en förhandsvisning av spelet kommenterade studiochefen Aaron Halon den pågående processen.

Trakasserier av alla slag strider mot allt som vi står för som studio. Sledgehammer är mån om att se till att alla gruppmedlemmar känner sig trygga och respekterade, oavsett kön eller etnicitet, sade han enligt Polygon.

Först på plats

Det rör sig – som vanligt i "Call of duty"-sammanhang – om ett massivt arbete som ligger bakom släppet. Studion Sledgehammer har stått vid rodret, och liksom senaste gången som studion ansvarade för ett spel i serien är det andra världskriget som är skådeplatsen. Sledgehammer meddelade för ett år sedan att man sökte mer än hundra nya utvecklare och är nu uppe i närmare 500 anställda vid kontoren i Foster City i USA, kanadensiska Toronto och australiska Melbourne. I sociala medier meddelar Sledgehammer att man även haft hjälp av studiorna Raven, Treyarch och High Moon för att färdigställa spelet.

"Vanguard" är namnet på den nya titeln, och namnet syftar till den del av en militär enhet som skickas fram först vid avancemang. I det här fallet de specialstyrkor som växte fram under kriget.

Annons

Annons

Släpps i november

"'Call of duty: Vanguard' är gjort för att leverera ett fantastiskt utbud av spelupplevelser för hela 'Call of duty' -gemenskapen. 'Vanguards' bredd är ett kännetecken för titeln, med fler flerspelarkartor dag ett än någonsin tidigare", säger Johanna Faries, verksamhetschef, i ett pressmeddelande.

20 nya flerspelarkartor utlovas och ensamspelarkampanjen äger rum på i stort sett alla fronter under andra världskriget, inklusive Stilla havet, Nordafrika samt öst- och västfronten. Spelet följer fyra elitsoldater från Sovjet, USA, Storbritannien och Australien.

Spelet släpps den 5 november till Playstation 4/5, Xbox One/Series X/S och pc.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!