A-
A+

Nytt dödsfall – NHL i sorg

Rod Gilbert, till höger, omfamnar den tidigare Rangersspelaren Vic Hadfield. Arkivbild.
Rod Gilbert, till höger, omfamnar den tidigare Rangersspelaren Vic Hadfield. Arkivbild.
IshockeyTT

New York Rangers har sorg. Klubbikonen Rod Gilbert, även kallad "Mr. Ranger", har avlidit 80 år gammal. Dessutom har tidigare spelare NHL-spelaren, Jimmy Hayes, avlidit bara 31 år gammal.

Annons

Annons

Den kanadensiske högerforwarden spelade 18 år i NHL-laget Rangers, från 1960 till 1978. Han är fortfarande klubbens bästa poänggörare och målgörare genom tiderna, med 1 021 poäng och 406 mål på 1 065 framträdanden.

"Jag är djupt sorgsen över att Rod Gilbert har gått bort – en av de bästa spelarna som någonsin spelat för Rangers och en av ishockeyns största ambassadörer", säger New York Rangers ägare James Dolan i ett uttalande.

Klubbens vd samt general manager, Chris Drury:

"När jag växte upp som en ung Rangerssupporter var ett av de första namnen jag hörde Rod Gilbert – han var synonym med Rangers. Det var ett privilegium att lära känna Rod. Hans passion och hängivenhet till Rangers kommer för evigt att vara en källa till inspiration för mig", säger han.

Senare under måndagen framkom det att även den tidigare NHL-spelaren Jimmy Hayes gått bort endast 31 år gammal. Dödsorsaken är ännu okänd.

Hayes gjorde sin NHL-debut i Chicago Blackhawks säsongen 2011/12 där han bland annat var lagkamrat med fyra svenska spelare: Viktor Stålberg, Marcus Krüger, Niklas Hjalmarsson och Johnny Oduya.

Förutom Chicago spelade han även i Florida Panthers, Boston Bruins och New Jersey Devils.

Han avslutade hockeykarriären efter säsongen 2018/19 efter att ha gjort totalt 334 matcher i NHL.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!