A-
A+

Nytt styrkebesked av Hansson – klar för semi

Sophie Hansson under sim-EM i Budapest.
Sophie Hansson under sim-EM i Budapest.
SimningTT

Sensationellt EM-guld i går. Nytt personbästa i dag.

Sophie Hansson är i strålande form, och vidare till semifinal också på 200 meter bröstsim.

Det blev inte mycket sömn i natt, men vi kör på ändå, säger 22-åringen.

Annons

Annons

Sophie Hansson, som tog ett överraskande guld på halva distansen i går, satte ett rejält personligt rekord med 2.26,08 (hennes tidigare bästanotering var 2.27,64) och är klar för semifinal senare i eftermiddag med elfte bästa tid.

Det är jättekul att jag gör det här på ett morgonlopp trots gårdagen. Det blev inte mycket sömn i natt, men vi kör på ändå, säger Sophie Hansson till C More.

17-åriga stjärnskottet Emelie Fast, som klarade OS-kvalgränsen på 100 meter bröstsim, gick inte vidare men imponerade åter. 2.28,38 var ännu ett nytt personbästa, med över två sekunder.

Louise Hansson, som var besviken efter sitt EM-brons på 100 meter fjäril, gjorde ett fint försök på 100 meter rygg. Hansson var bara 19 hundradelar från Sarah Sjöströms svenska rekord när hon gick vidare till semifinal på 1.00,17, personligt rekord och sjunde bästa tid.

På 200 meter fritt var Robin Hanson ensam bland de svenska herrarna att gå vidare till semifinal. 20-åringen hade sjätte snabbaste tid i försöken, och 1.47,31 var knappa fyra tiondelar från hans personbästa (1.46,93) och till den svenska OS-kvalgränsen (1.46,00) – baserat på topp åtta i världen – saknades drygt en sekund.

Hanson har också det äldsta kvarvarande svenska simrekordet inom räckhåll: Anders Holmertz 1.46,76 från 1992.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!