A-
A+

Nytt tungt avbräck stör Sverige inför basket-EM

Louice Halvarsson riskerar att missa basket-EM. Arkivbild.
Louice Halvarsson riskerar att missa basket-EM. Arkivbild.
BasketTT

Amanda Zahui och Regan Magarity är borträknade sedan tidigare. Och mycket talar för att inte heller Louice Halvarsson kan spela basket-EM för Sverige.

Annons

Annons

Det är inga roliga nyheter som de senaste veckorna har kantat Sveriges uppladdning inför EM. Först meddelade centerstjärnan Amanda Zahui att hon står över mästerskapet för att vila kroppen, sedan försvann Frankrikeproffset Regan Magarity ur EM-truppen på grund av en knäskada.

Nu står det även klart att Louice Halvarsson kan missa EM. Halvarsson, med 132 landskamper på meritlistan och till vardags klubbkamrat med Magarity i Tarbes, har varit covidsmittad och finns inte med landslaget på uppladdningslägret i Södertälje.

Det är oklart om 32-åringen hinner bli återställd i tid för att orka med den påfrestning som ett intensivt mästerskap innebär.

Det är klart att förväntningarna har sänkts när vi har avbräcken med Amanda och Regan och det är lite oklarheter kring om "Lollo" kommer kunna vara med, säger guarden Elin Eldebrink.

Lång trio

Det är mycket rutin och många viktiga centimeter som försvinner under korgarna. Amanda Zahui mäter 196 cm, Louice Halvarsson 192 och Regan Magarity 191.

Vi har börjat förbereda oss lite för att spela ännu snabbare än vi brukar, vara ännu mer aggressiva och försöka spela med mycket energi och högt bolltempo, säger Eldebrink.

Landslagsveteranen, som gör sitt fjärde EM-slutspel i sommar, inser samtidigt att det är svårt att sätta målet lika högt utan de viktiga pjäserna.

Från att tänka att vi ska slåss om en plats i VM-kvalet (topp 6) så har man väl sänkt förväntningarna till att gå vidare från gruppen (och till åttondelsfinal), vi börjar där i alla fall, säger Eldebrink.

Annons

Annons

"Stänger inga dörrar"

Formellt är Louice Halvarsson fortfarande kvar bland de 19 spelarna i Sveriges bruttotrupp, som senare ska bantas till 12 inför premiärmatchen mot Slovakien i Valencia den 17 juni.

I nuläget utgår vi från att "Lollo" inte kommer kunna medverka i EM, men vi stänger inga dörrar, säger Fredrik Joulamo, landslagsansvarig.

Den svenska EM-truppen har varit samlad i en vecka och på torsdagen reser laget till Prag där man ska möta Tjeckien i två träningsmatcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!